Son Konular

Ne de guzel demis Mevlana?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Ne de güzel demiş Mevlana?

Mevlana ne güzel demiş; "sevdiğinin nazını değil kahrını çekmektir sevda."

Nede güzel söylemiş Mevlana sözleri?

Nede güzel söylemiş Mevlana sözleri?
Mevlâna ne güzel söylemiş: "Ne geçmiş var, ne gelecek. Ne geçmişe bak üzül, ne de geleceğe bak tasalan. İçinde bulunduğun anı yaşa; çünkü o an varsın."

Kalp kırmak kabe yıkmak gibidir hadis mi?

Kalp kırmak kabe yıkmak gibidir hadis mi?
Peygamber efendimiz, eshab-ı kirama hitaben böyle buyuruyor. "Bir mü'min, bir mü'minin kalbini kırsa, 70 defa Kâbe'yi yıkmaktan beter günaha girmektedir." Müslüman olarak hepimizin bunları okumamız, öğrenmemiz ve ona göre hareket etmemiz lazımdır.

Ne güzel demiş Mevlana herşey vaktini bekler?

Ne güzel demiş Mevlana; "Her şey vaktini bekler, ne gül vaktinden önce açar ne de güneş vaktinden erken doğar. Bekle, senin olan sana gelecektir."

Ne güzel demiş şair sözleri?

Ne güzel demiş şair sözleri?
Ne güzel demiş şair; geleydin bir çay içimi, sen çay dökerdin, ben içimi.
- Ne demiş şair?
- Ne demiş şair aşkın en sağlam sigortası mesafedir.
- Ne demiş şair bahçemin halinden baharımı kıyasla!
- Şairin de dediği gibi işimiz Allah'a kaldıysa oldu bil!
- Ne demiş üstat benim olmayan kapımda dursa ne yazar.

Kalp kırmak atasözü mü deyim mi?

Kalp kırmak atasözü mü deyim mi?
DeyimDüzenle [1] Çok üzmek, kırmak. [2] Kaba söz ve davranışlarla üzmek.

Ne çiçek vaktinden önce açar?

Ne gül vaktinden önce açar, ne de güneş vaktinden erken doğar. Bekle, senin olan sana gelecektir." Mevlana.

Ne güneş vaktinden erken doğar?

Ne güneş vaktinden erken doğar?
Her şey vaktini bekler Ne gül vaktinden önce açar, Ne güneş vaktinden erken doğar. Bekle senin sana gelecektir.. – Hz. Mevlana.

Tasavvuf da yanmak ne demek?

Tasavvuf da yanmak ne demek?
Yandım derken ise tasavvufi anlamda artık Allah aşkıyla hemhal olduğunu ve içini Allah aşkının ateşinin yaktığını ifade etmektedir.

Piştim ne demek?

Piştim derken bilgi ve yaşanmışlıklarla nefsinin isteklerine dur diyebilmiş ve tasavvufi basamakları çıktığını ifade etmiştir. Yandım derken ise tasavvufi anlamda artık Allah aşkıyla hemhal olduğunu ve içini Allah aşkının ateşinin yaktığını ifade etmektedir.

Mevlana'nın sözleri gerçekten derin ve etkileyici. Sevgilinin nazını değil kahrını çekmenin gerçek aşk olduğunu vurgulaması insanın düşündürüyor. Ayrıca, geçmişe takılıp üzülmemek, geleceğe endişeyle bakmamak ve mevcut anın kıymetini bilmek gerektiğini anlatan sözleri de hayat felsefesi olarak insanın perspektifini değiştirebilecek cinsten.

Peygamber Efendimiz'in kalp kırmak hakkında buyurduğu hadis de çok önemli ve düşündürücü bir mesaj içeriyor. Bir müminin bir müminin kalbini kırması ile ilgili olarak Kâbe'yi yıkmaktan daha büyük bir günaha girmesinin bahsedilmesi, insan ilişkilerinde ne kadar dikkatli ve saygılı olunması gerektiğini vurguluyor.

Şairlerin aşk, sevda ve hayat üzerine söyledikleri de insanın duygularını ve düşüncelerini derinden etkileyebilir. Mesela aşkın en sağlam sigortasının mesafe olduğunu söyleyen şairin ifadesi gerçekten düşündürücü bir bakış açısı sunuyor.

Mevlana'nın doğa ile insan ilişkisini anlatan sözleri de insanın sabrını ve bekleyişini öne çıkarıyor. Güllerin ve güneşin vaktini beklemesi gibi, insanın da kaderine, hayatına, sevdiklerine ve önem verdiği şeylere sabırla ve umutla beklemesi gerektiğini anlatıyor.

Tasavvufi terimlerin anlamlarını sorgulamak da önemli bir adım olabilir. Tasavvufun derin anlamlarını kavramak ve bu manevi yolculukta insanın kendini bulmasıyla ilgili anlamlandırmalar yapmak, kişisel gelişim ve ruhsal açıdan derin bir tatmin sağlayabilir.

Esneklik icin hangi yoga?

En kaliteli pastel boya hangisi?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt