Son Konular

Nazal hava yolu cerrahisi nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Nazal hava yolu cerrahisi nedir?

Burun için cerrahisi (Nazal hava yolu cerrahisi) burun deliklerinden dış kesilere gerek kalmadan yapılır. Sapma septum cerrahisi (septoplasti), nazal septumdaki deformiteyi düzeltmek için yapılan cerrahidir.

Nazal valv nedir tıp?

Nazal valv nedir tıp?
Burun valfi, buruna havanın girişini kontrol eden yapıdır. Dış (eksternal) ve İç (internal) burun valfi diye ayrılır. Eksternal nazal valv; burun deliğinin girişindeki alandır, alt yan burun kıkırdağının bacakları ve burun tabanı tarafından oluşturulur.

Nazal pasajda daralma nedir?

Nazal pasajda daralma nedir?
Nazal valv yetmezliği burun giriş kısmının darlığıdır. Septum ismi verilen burun orta duvarının kıkırdak bölümünün öndeki eğriliği ve yan kısımlardaki kıkırdak dokunun zayıflığı veya içe dönüklüğü nedeniyle burun girişi daralmakta ve burun solunumu etkilenmektedir.

Nazal pasajı nedir?

Burun boşluğunu sağ ve sol olmak üzere iki pasaja ayıran burnun ortasındaki ince bölmeye nazal septum denir. Kıkırdak ve ince bir kemik yapıdan oluşan nazal septum genellikle tam ortada değildir. Nazal pasajlardan bir tanesi diğerine göre bir miktar geniş olabilir.

Konka ameliyatı nasıl yapılır?

Konka ameliyatı nasıl yapılır?
Konka cerrahisi veya alt konka indirgeme, alt nazal konkaların incelendiği ve azaltılmış burun hava akışını sağlamak için boyut olarak küçültüldüğü bir prosedürdür. Ameliyat tipik olarak burnun her iki tarafındaki burun deliklerinden yapılır. Bu prosedür tipik olarak genel anestezi altında ameliyathanede yapılır.

Nazal valv nasıl anlaşılır?

Nazal valv nasıl anlaşılır?
Dar burun yapısına sahip kişilerde görülme sıklığı yüksek olan nazal valv darlığı; "Cottle manevrası" ismi verilen basit bir fiziksel testle anlaşılabilir. İki işaret parmağının burun ve yanak kesişim noktasına konulması ve bölgenin açılmasıyla kişi rahat nefes alıyorsa nazal valv yetmezliği teşhisi konulabilir.

Nazal valv darlığı neden olur?

Nazal valv darlığının en yaygın görülen nedenlerinden bir tanesi burun eğriliği olarak ifade ettiğimiz septum deviasyonudur. Septum deviasyonuna ek olarak buruna alınan travmalar ve burun estetiği ameliyatlarının da nazal valv darlığına neden olabileceğini söyleyebilirim."

Ters V deformitesi neden olur?

Ters V deformitesi neden olur?
Ters v deformitesi: Burun üzerindeki kemer alındıktan sonra açık kalan burun çatısının kemik ve yüzle birleştiği yerlerden kesilerek daraltılmaması sonucunda ortaya çıkar. Top uç: Burun ucu dikişlerle daraltıldığı zaman, kanatlarda oluşan yayılmanın ameliyatta fark edilmeyip düzeltilmemesi sonucu oluşur.

Konka bülloza tedavi edilmezse ne olur?

Konka bülloza tedavi edilmezse ne olur?
Tedavi edilmeyen konka bülloza sinüs enfeksiyonlarına neden olabilir. Bunlar deneyimlemenize neden olabilir: baş ağrısı, burnunuzdan mukus drenajı, boğaz ağrısı, gitmeyecek öksürük. Tedavi edilmezse sinüs enfeksiyonu kronikleşebilir.

Nazal hava yolu cerrahisi, burun boşluğunda yapılan cerrahi işlemlerdir. Bu cerrahi işlemler genellikle burun deliklerinden dışarı kesiler yapılmadan gerçekleştirilir. Nazal hava yolu cerrahisinin bir türü olan septoplasti, nazal septum adı verilen burun orta duvarındaki deformitelerin düzeltilmesini amaçlar.

Nazal valv, burun girişinde bulunan ve havanın buruna girişini kontrol eden yapıdır. Eksternal nazal valv, burun deliğinin girişindeki alandır ve alt yan burun kıkırdağının bacakları ile burun tabanı tarafından oluşturulur. İç nazal valv ise daha iç kısımda yer alır.

Nazal valv yetmezliği, burun girişinin daralmasına neden olur. Bu durum genellikle burun orta duvarındaki eğriliğin veya kıkırdaktaki zayıflığın sonucunda oluşabilir ve burun solunumunu etkileyebilir.

Nazal pasaj, burun boşluğunu sağ ve sol olmak üzere iki pasaja ayıran nazal septum adı verilen ince bir bölmedir. Nazal pasajlar arasındaki genişlik farklılık gösterebilir ve bu durum solunum problemlerine neden olabilir.

Konka ameliyatı, alt nazal konkaların inceltilerek burun hava akışının düzeltilmesini sağlayan bir cerrahi prosedürdür. Bu işlem genellikle genel anestezi altında yapılır ve burun deliklerinden girilerek gerçekleştirilir.

Nazal valv darlığı genellikle dar burun yapısına sahip kişilerde görülür. Basit bir fiziksel test olan "Cottle manevrası" ile nazal valv yetmezliği tespit edilebilir. Nazal valv darlığının nedenleri arasında burun eğriliği (septum deviasyonu), buruna alınan travmalar ve burun estetiği ameliyatları yer alabilir.

Ters V deformitesi, burun üzerindeki kemer alındıktan sonra burun çatısının kemik ve yüzle birleştiği yerlerin daraltılmaması sonucunda ortaya çıkabilir. Konka bülloz tedavi edilmezse, sinüs enfeksiyonlarına yol açabilir ve baş ağrısı, burundan mukus drenajı, boğaz ağrısı ve öksürük gibi belirtilere neden olabilir. Bu nedenle konka büllozun tedavisi önemlidir.

Is AXB commutative?

Hz nedir kHz nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt