- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Nasrettin Hoca heykeli kaç TL?
Uzundere Rekreasyon Alanı içerisinde yer alan heykel, 18 milyon lira maliyetle hayata geçirildi ve Türk heykeltıraş Ragıp Çiçen tarafından tasarlandı. 37,5 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek ikinci heykelidir.
Nasrettin Hoca Kimdir?
Nasreddin Hoca (Osmanlıca: نصر الدین خواجه; d. 1208, Hortu – ö. 1284, Akşehir), Anadolu Selçuklu Devleti döneminde, Hortu ile Akşehir çevresinde yaşamış olan efsanevi kişi ve mizah kahramanıdır.
Konya Nasreddin Hoca heykeli nerede?
Konya Nasreddin Hoca heykeli nerede?
Nasreddin Hoca'nın mezarının bulunduğu Nasreddin Hoca ismini duyuran Konya'nın Akşehir İlçesi'nde, Konya- Afyonkarahisar karayolundaki iki tesise yıllar önce Nasreddin Hoca heykeli dikildi. Özellikle Nasreddin Hoca'nın göle maya çalmasını tasvir eden heykel son günlerde sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Nasrettin hoca neden eşeğe ters binmiş?
Nasrettin hoca neden eşeğe ters binmiş?
EŞEĞE NEDEN TERS BİNMİŞ Hoca şöyle der: -Düşündüm taşındım, eşeğime böyle binmeye karar verdim çünkü saygısızlığı hiç sevmem. Siz önüme düşseniz, arkanızı bana dönmüş olacaksınız; usulsüzlük saygısızlık olur. Ben önde gitsem, size arkamı çevirmiş olacağım ki bu da doğru değildir.
Eşeğe ters binmiş Nasrettin Hoca heykeli nerede?
Estetikten uzak görünümüyle kamuoyunun tepkisini çeken (Konya-Afyonkarahisar Karayolu üzerindeki Kirazlı Bahçe adlı dinlenme tesisinde yer alan) Nasrettin Hoca'nın eşeğe ters binmiş heykeline ait görsel üzerinde oynanarak tekrar dolaşıma sokulmuş.
4 sınıf Nasrettin Hoca Kimdir?
Nasreddin Hoca Anadolu Selçuklu dönemlerindeyken Akşehir ile Hortu çevresinde yaşamış olan bir efsanevi kişiliktir. Genel olarak hazır cevaplı ve mizah anlayışı ile haiz bir bilge olarak aksettirilmiş olan hikayeleriyle tanınmış olan, bir bilge şahıs olarak bildirilen kişidir.
Eşek adı nedir?
Eşek adı nedir?
Eşek (Equus asinus), atgiller (Equidae) familyasının evcilleştirilmiş türlerinden biridir….Eşek.
Âlem: | Animalia (Hayvanlar)
Cins: | Equus
Alt cins: | Asinus
Tür: | E. asinus
Nasrettin Hoca neden göle yoğurt Mayalamış?
Nasrettin Hoca neden göle yoğurt Mayalamış?
Bazı insanlar olması güç istekleri uğruna zamanlarını harcarlar. Nasreddin Hoca da bu konuda nasihat verebilmek için göl kenarına yoğurt mayasıyla gitmiş.