Son Konular

Nasrettin Hoca heykeli kac TL?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Nasrettin Hoca heykeli kaç TL?

Uzundere Rekreasyon Alanı içerisinde yer alan heykel, 18 milyon lira maliyetle hayata geçirildi ve Türk heykeltıraş Ragıp Çiçen tarafından tasarlandı. 37,5 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek ikinci heykelidir.

Nasrettin Hoca Kimdir?

Nasreddin Hoca (Osmanlıca: نصر الدین خواجه; d. 1208, Hortu – ö. 1284, Akşehir), Anadolu Selçuklu Devleti döneminde, Hortu ile Akşehir çevresinde yaşamış olan efsanevi kişi ve mizah kahramanıdır.

Konya Nasreddin Hoca heykeli nerede?

Konya Nasreddin Hoca heykeli nerede?
Nasreddin Hoca'nın mezarının bulunduğu Nasreddin Hoca ismini duyuran Konya'nın Akşehir İlçesi'nde, Konya- Afyonkarahisar karayolundaki iki tesise yıllar önce Nasreddin Hoca heykeli dikildi. Özellikle Nasreddin Hoca'nın göle maya çalmasını tasvir eden heykel son günlerde sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Nasrettin hoca neden eşeğe ters binmiş?

Nasrettin hoca neden eşeğe ters binmiş?
EŞEĞE NEDEN TERS BİNMİŞ Hoca şöyle der: -Düşündüm taşındım, eşeğime böyle binmeye karar verdim çünkü saygısızlığı hiç sevmem. Siz önüme düşseniz, arkanızı bana dönmüş olacaksınız; usulsüzlük saygısızlık olur. Ben önde gitsem, size arkamı çevirmiş olacağım ki bu da doğru değildir.

Eşeğe ters binmiş Nasrettin Hoca heykeli nerede?

Estetikten uzak görünümüyle kamuoyunun tepkisini çeken (Konya-Afyonkarahisar Karayolu üzerindeki Kirazlı Bahçe adlı dinlenme tesisinde yer alan) Nasrettin Hoca'nın eşeğe ters binmiş heykeline ait görsel üzerinde oynanarak tekrar dolaşıma sokulmuş.

4 sınıf Nasrettin Hoca Kimdir?

Nasreddin Hoca Anadolu Selçuklu dönemlerindeyken Akşehir ile Hortu çevresinde yaşamış olan bir efsanevi kişiliktir. Genel olarak hazır cevaplı ve mizah anlayışı ile haiz bir bilge olarak aksettirilmiş olan hikayeleriyle tanınmış olan, bir bilge şahıs olarak bildirilen kişidir.

Eşek adı nedir?

Eşek adı nedir?
Eşek (Equus asinus), atgiller (Equidae) familyasının evcilleştirilmiş türlerinden biridir….Eşek.
Âlem: | Animalia (Hayvanlar)
Cins: | Equus
Alt cins: | Asinus
Tür: | E. asinus

Nasrettin Hoca neden göle yoğurt Mayalamış?

Nasrettin Hoca neden göle yoğurt Mayalamış?
Bazı insanlar olması güç istekleri uğruna zamanlarını harcarlar. Nasreddin Hoca da bu konuda nasihat verebilmek için göl kenarına yoğurt mayasıyla gitmiş.

Nasrettin Hoca heykeli 18 milyon lira maliyetle hayata geçirilmiş ve Türk heykeltıraş Ragıp Çiçen tarafından tasarlanmıştır. Heykel, Uzundere Rekreasyon Alanı'nda bulunmakta olup 37,5 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek ikinci heykeli konumundadır.

Nasreddin Hoca, Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Hortu ile Akşehir çevresinde yaşamış efsanevi bir kişi ve mizah kahramanıdır. 1208 yılında doğan ve 1284 yılında ölen Nasreddin Hoca, Akşehir'de mezarı bulunan tanınmış bir şahsiyettir.

Akşehir'de, Nasreddin Hoca'nın mezarının bulunduğu yerde Konya- Afyonkarahisar karayolundaki iki tesis arasında heykeli bulunmaktadır. Heykel, Nasreddin Hoca'nın göle maya çalmasını tasvir etmektedir ve son zamanlarda sosyal medyada tartışmalara neden olmuştur.

Nasrettin Hoca'nın eşeğe ters binmesi konusunda şöyle bir hikaye vardır: Hoca, eşeğine neden ters binmiş olduğunu sorgulandığında, "Düşündüm taşındım, eşeğime böyle binmeye karar verdim çünkü saygısızlığı hiç sevmem." demiştir. Hoca, usulsüzlük ve saygısızlık olarak gördüğü durumların önüne geçmek için bu şekilde davranmıştır.

Eşeğe ters binmiş Nasrettin Hoca heykeli, Konya-Afyonkarahisar Karayolu üzerindeki Kirazlı Bahçe dinlenme tesisi yakınında bulunmaktadır. Estetik açıdan eleştirilere maruz kalsa da hala ziyaretçiler tarafından ilgi görmektedir.

Nasreddin Hoca'nın göle yoğurt mayalama hikayesi de ünlüdür. Bu hikaye, bazı insanların zor istekleri için gereksiz uğraş verdiklerini anlatır. Nasreddin Hoca, bu konuda nasihat verebilmek için göl kenarına yoğurt mayasıyla gitmiş ve ilginç bir öğüt vermiştir.

Yara bandi ne zaman icat edildi?

Kisa hayat hikayem kim yazdi?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt