Editör
Efsanevi Üye
Nasıl Exchange öğrencisi olunur?
Lise Değişim Programına kabul için öncelikle öğrencilere İngilizce bir sınav ve mülakat yapılır. Daha sonra öğrenci ve velilerle uzun ve detaylı görüşmeler gerçekleştirilir ve programa katılabilecek seviyede olmasına karar verilen öğrenciler kısa bir süreç olan başvuru portfolyosunu tamamlar.
Exchange ne demek üniversite?
Exchange ne demek üniversite?
İngilizcede Student Exchange Program olarak bilinen öğrenci değişim programı, bir öğrencinin başka bir ülkede ve genellikle derslere katılacağınız veya çalışacağınız ortak bir üniversitede geçirdiği belirli bir süredir.
12 1 programı nedir?
12 1 programı nedir?
Öğrenciler lise eğitimlerini Türkiye'de tamamladıktan sonra yurtdışındaki liselerde bir yıl boyunca hem dillerini geliştirip Türkiye'de üniversite hazırlığını atlamak, hemde akademik olarak kendilerini geliştirmek amacıyla bu programlara katılırlar.
Exchange öğrenci nedir?
Bu program çerçevesinde, 15-18 yaş grubundaki lise öğrencileri 6 hafta ile 1 yıllık süreler arasında, farklı bir ülkede özenle seçilmiş bir evsahibi aile yanında kalır ve gittikleri ülkenin eğitim standartları ve sistemi çerçevesinde seviyelerine uygun bir eğitim kurumunda öğrenimlerine devam ederler.
World Exchange Programı Nedir?
World Exchange Programı Nedir?
Exchange Programı, kısaca öğrencinin yurtdışında okuması için gereken tüm sürecin ISE World tarafından yürütülmesi anlamına geliyor. ISEWorld, yurtdışında eğitim için gereken sürecin tamamlanması dışında, öğrencinin eğitim gördüğü ülkede başarılı olması için gereken desteği de sağlıyor.
Öğrenci değişim programları nelerdir?
Öğrenci değişim programları nelerdir?
Öğrenci değişim programı, okullar arasındaki uluslararası eğitim yardımlaşma anlaşması gereği isteyen öğrencilerin, eğitimlerinin bir kısmını yurt dışında yapmasına olanak tanıyan öğrenci alıp-verme eğitim prosedürüdür.
Kanada lise Değişim Programı Nedir?
Lise değişim programları; öğrencilere kısa dönemli ya da uzun dönemli farklı ülkelerdeki liselerde eğitim görme fırsatı sağlamaktadır. Bu sayede öğrenciler başta kültürlerarası düzeyde bir eğitim imkanına sahip olurlar ve yeni bir kültürü yakından tanıma şansı yakalarlar.
Exchange nedir okul?
Exchange nedir okul?
Milli Eğitim Bakanlığı Değişim Programı olarak da adlandırılan MEBEX, Türkiye'deki öğrencilerin kültürlerarası düzeyde eğitim almasına olanak veren ve farklı ülkelerdeki eğitim faaliyetlerine değişim programları vasıtasıyla katılmalarını sağlayan bir düzenlemedir.