Modoratör
Efsanevi Üye
Nasıl emlakçı olunur 2022?
Emlakçı eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı, mesleki uzaktan eğitim programına katılım sağlayanlara veriliyor. Emlakçı eğitimi programının bitmesi durumunda emlakçılık belgesi yani sertifikası TEMFED'den alınabiliyor….
Türkiyede emlakçı nasıl olunur?
Emlakçılık ile ilgili bilgi sahibi olmak….Emlak danışmanı olmak için ilkokul mezunu olmak yeterlidir fakat iyi bir emlak danışmanı olmak için üniversitede şu bölümlerden biri okunabilir:
- Emlak Yönetimi Bölümü
- Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü
- İşletme Bölümü
- Pazarlama Bölümü
- İktisat Bölümü
Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?
Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?
Gayrimenkul danışmanlığı hizmeti vermek üzere emlak danışmanı olma yolunda atılması gereken üç önemli adım vardır: Emlakçılık yetki belgesi almak, emlak danışmanlığı sertifikası almak, mesleki yeterlilik belgesi almak.
Emlakçı olmak için hangi bölümü okumak lazım?
Emlakçı olmak için hangi bölümü okumak lazım?
Emlak ve Emlak Yönetimi, üniversitede Meslek Yüksekokulu kapsamında eğitimi verilmekte olan 2 yıllık bir önlisans programıdır.
Emlakçı nasıl açılır 2021?
Emlak Ofisi Açmak İçin Neler Gerekli? Emlak Ofisi Açma Şartları 2021
- Emlakçı meslek odasına kayıt olması
- Maliye bakanlığına kayıt olması
- Vergi dairesine kayıt olması
- Esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt olması
- Sanayi Dernek kaydı
- Bağkur kaydı
- Belediyeden verilmiş iznin belgesine sahip olması gerekir.
Emlak yetki belgesi kimler muaf?
Eğer sizde 2 yıllık emlak ve emlak yönetimi mezunu iseniz belgeden muaf tutulmaktasınız. Lakin henüz mezun değil ve taşınmaz ticaretine konu hizmetlerde şu anda faaliyet gösteriyorsanız, emlak danışmanı (seviye 4) veya sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) belge almanız gerekmektedir.
Inşaat firmaları emlak işi yapabilir mi?
Inşaat firmaları emlak işi yapabilir mi?
Taşınmaz ticareti yönetmeliği kapsamında müteahhitlerin kendi adlarına kayıtlı taşınmazlar dışındaki yerlerin satış ve kiralamalarına aracılık edemeyeceğini söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı: "Düzenleme ayrıca site yönetimlerinin de emlakçılık faaliyetlerinde bulunmasının önüne geçecek" …