- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Namaz bitiminde nasıl dua edilir?
"Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa: "Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun." deyiniz. Böyle diyene bir köle azâd etmiş gibi ecir yazılır." (Buhârî, Ezan, 155) buyururlardı. Ya Rabbi, kıldığımız namazları kabul eyle!
Yasini Şerif okunduktan sonra nasıl bağışlanır?
Ya Rabbel alemiyne vessalm alel mürseliyne Velhamdülillahi rabbil alemiyn. (el fatiha)" Bu duanın okunması ile birlikte sevabı bağışlanabilmektedir. Bu duaya aynı zamanda öbür okumalarda da yaparak mevcut sevapları bağışlamak mümkün olmaktadır.
Hatmi şerif duası nedir?
Hatim duası, Kur'an-ı Kerim'i hatmedenlerin, hatim sonrası okudukları duadır. Allah katında bu duanın makbul olduğu bilinir. Hatim duası Diyanet tarafından resmi belirtilen duadır.
Sahur bittikten sonra ne okunur?
Peygamber Efendimiz meaIen buyuruyor ki: "Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah'ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Âmin…"
Yasin hatmi nasıl teslim edilir?
Yasın Suresi okunduktan sonra teslim edilir yani bağışlama duası okunur ve Yasin suresinin Yüce Allah tarafından kabulü umulur. Buna teslim etmek de denir. Genellikle de şu yakarış ile başlanır:" Ya Rabbi. Okuduğum Yasin-i Şerifi yüce katında kabul buyur.
Yasin hatmi nasıl yapılır Diyanet?
YASİN-İ ŞERİFİN HATİM USULLERİ VE MUHTEŞEM TESİRİ
- Yasini Şerif hatmi.
- Yasini Şerifi hatmi iki türlüdür.
- Büyük hatminde 123 yasini şerif okunur.
- Küçük hatmin de ise 41 yasini şerif okunur.
- Bu hatimlerde Yasin kelimesinin iki defa söylenmesi de tavsiyeler arasındadır.
- Hastaları için 123 Yasin bir suya okunur.
Hatim duasının Türkçe okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Sadekallâhü'l-'azîm ve belleğa Rasûlühü'l-Kerîm. Ve nahnü 'alâ zâlike mineş-şâhidîn. Rabbenâ âmennâ bimâ enzelte vet-teba'ner-Rasûle fektübnâ meaş-şâhidîn" ya da kısa bir şekilde "Sübhâne Rabbiyel-'aliyyil-â'lel-vehhâb." şeklinde okunmaktadır.
HATİME BAŞLARKEN EDİLEN DUA NEDİR? Hadislerde, Fıkıh kitaplarında Kuran'a başlama duası olarak bir dua olmasa da büyük dua kitabı olan Mecmûatu'l-Ahzab'ta böyle bir dua bulunmaktadır. "Allahümme bil hakkı enzeltehü ve bil hakkı nezel. Allahümme azzim ragbetî fîhi vec'alhu nûran libasarî.
Sahur duası nasıl okunur?
Bu tür maddi-manevi bereketleri olan sahur, ihmal edilmemelidir. "Allahümme leke sumtu ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü ve ala rızkıke eftartü ve savme'l-Gadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirli ma kaddemtü ve ma ahhartü." "Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim.