- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Nakil neye göre onaylanır?
Öğrenci nakilleri, aday kayıt sistemine göre yapılır. Başvuranların sayısını, o sınıfa ait kontenjanı aşarsa aşağıda belirtilen esaslardan birinin yer aldığı Bakanlıkça onaylanmış kurum yönetmeliğine göre yapılır. a) Noter huzurunda çekilen kura sonucuna göre öğrencinin kesin kaydı yapılır.
Özel okul nakil işlemleri nasıl yapılır?
Öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde başvurusu okul müdürlüğünce naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilir.
2 dönem nakil olur mu?
Okullarda ikinci eğitim-öğretim döneminin başlamasının ardından veli ve öğrencilerin en çok araştırdığı konulardan biri nakiller oldu. Ortaöğretim Kurumları arasında yapılan nakil başvuruları ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık gerçekleşiyor.
Okul nakli için ne gerekli?
Adres değişikliği resmi olarak tamamlandıktan sonra Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden alınan adres bilgileri doğrudan e-okul sistemine aktarılır. Son olarak kayıt alanı bu adresi kapsayan okula velinin çocuğun kimliği ile müracaat etmesi sonucunda okul nakli işlemi tamamlanır.
Nakil Onaylandiktan sonra ne olur?
1.C Kayıtlı bulunduğu okul öğrencinin nakil işlemini onayladıktan sonra Nakil gelmek istediği okulun Nakil Kabul İşlemi Onay (IOK06002) ekranına düşecektir. Bu ekranda ise yeni okulu için gerekli olan sınıf/şube ve öğrenci numarası girilecek ve artık nakil istediği okulun yeni öğrencisi olacaktır.
Lise nakilde adres Önemli mı?
Adrese dayalı olarak lise kayıtları yapılsa da okul kontenjanları, puanlar kayıt işlemi için önemli. İkametgah taşıma işleminin ardından bölgenizde bulunan liseye giderek gerekli başvuruları yapabilirsiniz.
Nakil kabul edildikten sonra ne olur?
Kaç nakil hakkımız var 2021?
İki dönemde gerçekleştirilecek nakil işlemlerinde her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Nakiller ne zaman bitiyor 2022?
Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise …
Okul nakil neye göre belirlenir?
Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.