- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Müzeler neden ziyaret edilir?
Müzeler, çeşitli gruplar ve kültürler için anlayış ve takdir sağlar. Ortak mirasımızın daha iyi anlaşılmasını teşvik ederler ve diyalogu, merakı ve kendini yansıtmayı teşvik eder. Dahası, gelecek nesillerin geçmişlerini anlamalarına ve onlardan öncekilerin başarılarını fark etmelerine yardımcı olurlar.
Müze gezisi bireysel katkısı nedir?
Eleştiriler düşünme becerisi kazandırır Müzeler, çocukların kendileri için neyin önemli olduğu konusunda düşünme fırsatı sunar. Böylece, eleştirel düşünme becerisi kazanmış olurlar. Örneğin bir sanat müzesinde farklı farklı sanat eserleri bulunur.
Müzelerin İşlevleri Müzeler, insanlığın geçmişine ait materyalleri, bunların bulunduğu çevreyi araştırır ve korur. Elde edilenleri halka sunarak halkı eğitmeyi, eğlendirmeyi geliştirmeyi amaçlar. Müzeler, toplumun hizmetinde sürekli ve kalıcı olan, kâr amacı gütmeyen kurumlardır.
Müzelerin halk kültüründeki önemi nedir?
Müzeler, insanlara medeniyetlere ait eserleri bir arada sunarak, onlar arasındaki ilişkiyi sorgulamalarına ve o değerleri fark etmelerine yardımcı olur. Medeniyetlere ait kültür değerlerini fark etme önyargıları ortadan kaldırır. Böylece birey ile diğer kültürler arasında önyargısız bir iletişim kurulmuş olur.
Müzelerde çalışmak için ne yapmalı?
Devlette müzeci olmak için şu kriterleri sağlamak gerekir:
Müze eğitiminin önemi nedir?
Müzede verilen eğitim kişinin estetik duyarlılığının gelişmesinde, yaşanan anın, geçmişin ve geleceğin açıklanmasında, yorumlanmasında, toplumsal değişimlerin yönlendirilmesinde önemli bir yere sahip. Böylece müzeler, toplumu eğiten eğitim kurumları niteliği kazandı.
Müze ve sanat galerileri neden önemlidir?
Günümüzde müze ve galeriler, sanat eğitimi alanında bireyin duygu, düşünce ve hayal dünyasının geliştirip yaratıcılığının olgunlaştırılabilmesi için doğal eğitim yerleri olarak son derece değerlidir. Müze ve galerilerin önemli etkilerinden biri de kendiliğinden yaygın bir sanat işlevini başlatmış olmalarıdır.
Müzecilik Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir müze sorumlusu 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir müze sorumlusu 5000 TL, üç yıl deneyimli bir müze sorumlusu 5500 TL, dört yıl deneyimli bir müze sorumlusu ise 6000 TL maaş almaktadır.
Müzelerin eğitim ve öğretime katkıları nelerdir?
Her şeyden önce müze, eğitim öğretimde yaşayarak öğrenme ilkesinin gerçekleşmesine müsait bir ortam sunar. Bu ortamlarda, öğretimde yaşayarak ve gözleyerek öğrenme gerçekleşeceği için öğrenilenlerin daha kalıcı olması sağlanacak, dolayısıyla öğrencilerin motivasyonu da canlı tutulmuş olacaktır.