Modoratör
Efsanevi Üye
Müze nedir faydaları nelerdir?
Müzeler değerli eserleri saklamak ve halka sunma amacı taşır ve bilim ve sanat açısından bu eserleri işleyerek, hem günümüzü hem de geleceğimizi aydınlatmaya yarayan kurumlardır.
Müzeleri gezmek bize neler kazandırır?
müzeler ile tarih, sanat, bilim, bölgenin kültürü vb. hakkında bilgi sahibi olabilirsin. kitaplar soyuttur, müzeler somut. farklı bir zamana girmiş gibi hissedersin oralarda.
Müze neden önemli?
Müzeler, insanlara medeniyetlere ait eserleri bir arada sunarak, onlar arasındaki ilişkiyi sorgulamalarına ve o değerleri fark etmelerine yardımcı olur. Medeniyetlere ait kültür değerlerini fark etme önyargıları ortadan kaldırır. Böylece birey ile diğer kültürler arasında önyargısız bir iletişim kurulmuş olur.
Yeni yerler görmek bize neler kazandırır?
Yeni yerler görmek bize neler kazandırır?
Soru: Yeni yerler görmenin bizlere neler kazandıracağını arkadaşlarımıza anlatalım. Cevap: Ben seyahat etmeyi çok severim Seyahat etmek bana yeni bakış açıları kazandırır. Seyahat ederken yeni yerler keşfeder yeni insanlar tanışırım. Seyahat etmek bana yeni dostluklar kazandırır ve beni mutlu eder.
Müzecilik Bölümü mezunu ne iş yapar?
Müzecilik Bölümü mezunu ne iş yapar?
Müzecilik bölümü mezunları, müzelerin tasarımından yönetimine, eserlerin sergileniş biçimlerinden kronolojilerine dek her konuda görev alırlar.
Müze eğitiminin tarih bilincine katkısı nedir?
Okulun devamı olarak, sanat eğitimi içinde müzede yapılan tüm etkinlikler tarih bilincinin, estetik beğeninin oluşmasını, düşünmeyi, öğren- meyi sağlamaktadır. Müzeler doğal, tarihi, sanatsal, bilimsel değerlerle ilgili objelerin saklandığı, korunduğu, incelendiği ve sergilendiği kurumlardır.
Müzelerde çalışmak için ne yapmalı?
Devlette müzeci olmak için şu kriterleri sağlamak gerekir:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Müzecilik, Sanat Tarihi veya Arkeoloji Bölümünden mezun olmak.
- Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) geçerli bir puan almak.
- Yüz kızartıcı suçlardan dolayı hüküm giymemek.