Modoratör
Efsanevi Üye
Muz yeme akımı nedir?
İstanbul'da yapılan bir sokak röportajında, bir vatandaşın 'Suriyeliler bizden iyi geçiniyor, muz bile alamıyoruz' sözlerinin ardından Suriyeliler TikTok'ta 'muz yeme' akımı başlatmıştı.
Muz davası nedir?
Muz davası nedir?
Foto: Rûdaw. İstanbul (Rudaw) – Sokak röportajı sırasında bir kişinin Suriyeli birine, "Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz" söylemi üzerine, bazı Suriyelilerin medyadan muz yeme görüntüsünü paylaşmasının ardından Suriyeli olduğu belirtilen 19 kişi gözaltına alındı.
Suriyeli muz yeme nedir?
Tartışmayı başlatan olay geçtiğimiz ay meydana gelmişti. Sokak röportajında bir vatandaşın muz yiyemediğini, ancak Suriyelilerinin kilolarca muz aldığını söylemesi üzerine; bazı kişiler TikTok'ta muz yeme görüntülerini paylaşmıştı. Bu sığınmacılar hakkında sınır dışı edilmeleri için işlem başlatılmıştı.
Muz yeme videosu ne demek?
Muz yeme videosu ne demek?
Sosyal medyada bir vatandaşın muz alamadığını dile getirmesi üzerine Suriyeli sığınmacılar video paylaşım sitelerinde "muz yeme" akımı başlattı. Polis ekiplerince gözaltına alınan 7 kişinin sınır dışı edilmesi için harekete geçildi.
Suriye muz olayı nedir?
Sokak röportajı sırasında bir kişinin "Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz" söylemi üzerine sosyal medyada Suriye uyruklu bazı kişiler muz yiyerek paylaşım yapmıştı. Tepkilere neden olan görüntülerin ardından Suriye uyruklu 11 kişi gözaltına alındı, 11 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.
Muz yeme muhabbeti nedir?
Muz yeme muhabbeti nedir?
Bir vatandaşın sokak röportajında muz alamadığını söylemesi üzerine Suriyeli sığınmacılar video paylaşım sitesinde "Muz yeme" akımı başlattı. Muz alamadığını söyleyen vatandaşın sesinin üzerine "Görüntüleri montajlayan" Suriyeli sığınmacılar tam anlamıyla alay etti.
Muz olayı ne?
Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bir sokak röportajında yer alan "Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz" söylemi sonrası yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişilerin sosyal medya platformlarından provokatif amaçlı paylaşımlarda bulunduğunun görüldüğü belirtildi.
Provokatif muz yeme ne demek?
Provokatif muz yeme ne demek?
Gerçekleştirilen sokak röportajında bir vatandaş hayat pahalılığına dikkat çekerek, "Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz…" ifadelerini kullandı. Bu ifadenin ardından Suriyeli sığınmacılar video paylaşım sitelerinde "Muz yeme" akımı başlattı.
Muzda hangi besin değerleri var?
1 adet orta büyüklükte muzda; 110 kalori, 3 gr besin lifi, 14 gr şeker vardır. Muzun Mineralleri; 23,6 mcg folat, 5,9 mg kalsiyum, 21,9 mg magnezyum 0,3 mg demir, 21,9 mg,26 mg fosfor, 422 mg potasyum, 0,2 mg çinko, 1,2 mcg selenyum, 0.1 mg bakır, 0.3 mg manganez, içerir.