- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Mutfak personeli ve görevleri nelerdir?
Mutfak personelinin eğitim ve koordinasyonunu sağlamak, personel seçimi yapmak, hijyen prosedürlerinin uygulanmasını sağlamak, menü planlamak, tedarikçilerle muhatap olmak, erzak ve ekipman satın almak, tüm makine ve aletlerin uygun koşullarda kullanılmasını sağlamak, üretim aşamasına ait standartları belirlemek.
Mutfak asistanı ne iş yapar?
Yemeklik malzemelerin hazırlanması, yemek çeşitlerinin yapılması, mutfağın düzen ve temizliğinin sağlanması işlerinde aşçıya yardımcı olan nitelikli kişidir.
Mutfak hangi bölümlerden oluşur?
Bu tür mutfaklarda çalışan sayısı 15-40 kişiyi bulmaktadır. Otel işletmesinin büyüklüğüne göre mutfak örgüt yapısında ortaya çıkan farklılıklara karşın, iş akışı dikkate alınarak mutfağın ana bölümleri; •Teslim alma, •Depolama •Hazırlama ve pişirme •Bulaşık yıkama ve çöp toplama •Yönetimdir.
Mutfak sorumlusu ne iş yapar?
Mutfak şefi, gıda malzemesinin temininden, sofra sunumuna kadar tüm mutfak süreçlerini yönetir. Restoran, bar, yolcu gemisi ve hastane gibi pek çok kurumda çalışabilir.
Mutfakta çalışana ne denir?
Şef, genellikle belirli bir mutfağa odaklanan, yemek hazırlamanın tüm yönlerinde uzman, eğitimli, profesyonel bir aşçı ve esnaftır.
Chef Rotisseur ne demek?
Roast cook veya rotisseur: Her türlü et pişirilmesinden ve siparişinden sorumlu. Pantry chef veya garde manger: Salata ve salata sosları, pateler, soğuk ordövrler ve büfe ürünlerinden yani tüm soğuklardan sorumlu. Pastry chef veya pâtissier: Tatlıların ve pastaların yapımından sorumlu.
Aşçı yardımcısına ne ad verilir?
Commis (komi) veya Commis de cuisine (komi dö kuziyn) : Aşçılara yardım eder. Her şeyi çok titizlikle yerine getirmesi gerekir. Aslında iyi çalışan komiler aşçı adaylarıdır.
Mutfak bölümü nedir?
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, mutfağa, yemeklere, yemek yapmaya ilgisi olanların, mutfak sanatları konusunda bilimsel eğitim alma olanağı sağlar. Yiyecekler ve içecekler hakkında detaylı bilgi alma, bilimsel ve sanatsal bir bakış açısına sahip olma gibi kazançları vardır.
Şeflere ne denir?
Gerçekten, şef kime denir? Food (yiyecek-içecek). Bu dört özelliği bünyesinde etkin olarak toplayabilen kişiye de Executive Chef denir. Alt birimleriyle koordinasyonu sağlar ve mutfak gemisine rotayı verir…