Editör
Efsanevi Üye
Mürdüm eriği ne zaman ilaçlanır?
Kış mücadelesi yapılmadığı veya yeterli olmadığı takdirde, kışlık nimfler ergin döneme geçmeden önce (Mart sonu- Nisan başı) yazlık ilaçlar ile ilaçlama yapılmalıdır. Şeftali yaprak bitine karşı; 50 ağaçta 7 bulaşık dal olduğu zaman kimyasal mücadele yapılır.
Mürdüm eriği neden dökülür?
Mürdüm eriği neden dökülür?
Hava sıcaklığının 7 derecenin altına indiği zamanlarda ağaçlar kendisini korumaya alarak meyvelere besin elementlerini göndermemektedir. Bu yüzdende meyveler dökülür. Bu sebeple ihtiyaç duyulan besinler yaparak gübrelemesi yapılarak meyve dökümü önlenebilir.
Ağaçlar çiçek açınca ilaçlanır mı?
Ağaçlar çiçek açınca ilaçlanır mı?
Bu konuda uzmanların genel görüşü, bahçede bulunan ağaçların yarısından fazlası çiçek açarsa ilaçlama yapılmaz.
Zamk hastalığı nedir?
Bakteriyel Kanser Ve Zamklanma Hastalığı: Hastalığın en tipik belirtisi zamk akıntısı ile birlikte görülen kanser oluşumudur. Yapraktaki lekeler küçük, yuvarlak veya şekilsizdir. Başlangıçta soluk yeşil yağ lekesi görünüşte sonra rengi açık kahve veya kirli beyaza dönüşmektedir.
Erik ağacı çiçeği neden dökülür?
Erik ağacı çiçeği neden dökülür?
Yetersiz döllenme. -Tohumlarda üretilen Oksin Hormonları haziran dökümlerinde çok etkin rol oynar. Meyvelerin tohumları içinde bulunan embriyonun hızlı büyüdüğü dönemde oksin hormonu azaldığından meyve dökümü başlar, embriyo gelişiminin tamamlanmasından sonra ise oksin düzeyinin tekrar yükselmesiyle döküm son bulur.
Ağaçlar neden hasta olur?
Ağaçlar neden hasta olur?
Peki, ağaçlar neden hastalanır bu sorunun nedenleri çok önemli. *Bakımsızlık : Bakımı yapılmayan her ağaç, türlü türlü faktörlere bağlı olarak hastalanacaktır. *İklim: İklim koşullarının uyumsuzluğu veya değişimi ile ağaçların hastalanması sık görülen bir durum.
Kayısı ağacı neden Zamklanır?
Bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığını oluşturan Pseudomonas syringae pv. syringae, başta kiraz ve kayısı olmak üzere sert çekirdekli meyve ağaçlarında hastalığa neden olurken; P. s. pv. morsprunorum ise sadece kiraz, erik ve badem türlerine özelleşmiştir.