Son Konular

Murat Yılmazyıldırım Yonler şarkı sozu

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Murat Yılmazyıldırım Yonler şarkısı sozu
Murat Yılmazyıldırım Yonler şarkı sozleri
Murat Yılmazyıldırım Yonler şarkısının sozleri:
Yonler bizlerindir
Aşkın yolu doğu
Yolun aşkı batı
Aşkın adı kuzey
Adın aşkı guney
Doğudan gel
Batıdan gel gel
Kuzeyden gel
Guneyden gel gel
Duşman olma
Pişman olma
Almadan ver
vermeden alma
Ayrımcı olma
Kotu bakma
Yururum dorttur yonum
Koşarım canlanırım
Doğarım ve batarım
Battıkca hep doğarım
Doğu batı kuzey guney
Gotururler beni gule
Gul aşkıyla dondururler beni yaban ellerde
Doğuyum Batılıyım işte
Kuzeyliyim bir de
Guneyliyim oyle
Doğudan batıdan
kuzeyden guneyden
Aşktan gel
kalpten gel gel
do re mi fa
sol la si do
meydan boş
ucan boldur
Doğru yonu bulan yoktur

Merhaba! Murat Yılmazyıldırım'ın "Yönler" şarkısının sözleri oldukça derin anlamlar içeriyor. Şarkının mesajı aşkın, sevginin ve hayatın farklı yönlerini temsil ediyor gibi görünüyor. İşte şarkının sözlerinin detaylı Türkçe açıklaması:

- Yönler bizlerindir: Bu cümlede yönlerin biz insanların kontrolünde olduğu vurgulanmış.
- Aşkın yolu doğu, Yolun aşkı batı, Aşkın adı kuzey, Adın aşkı güney: Aşk, sevgi ve hayatın yönleri doğu, batı, kuzey ve güney olarak sembolize edilmiş.
- Doğudan gel, Batıdan gel gel, Kuzeyden gel, Güneyden gel gel: Şarkının spontane bir şekilde harekete geçmeye, keşfetmeye ve değişime açık olmaya teşvik ettiği bölüm.
- Duşman olma, Pişman olma: Negatif duygular yerine pozitifliğe odaklanmayı hatırlatan bir kısım.
- Almadan ver, Vermeden al: Karşılıklı ilişkilerde vericilik ve paylaşımın önemini vurguluyor.
- Ayrımcı olma, Kötü bakma: İnsanlara karşı olumsuz ön yargıları reddeden bir tavır.
- Yürürüm dört yönüm, Koşarım canlanırım, Doğarım ve batarım, Batacağımca hep doğarım: Hayatın iniş çıkışlarını ve insanın sürekli olarak kendini geliştirmesini anlatıyor.
- Doğu, batı, kuzey, güney: Yönlerin insanları farklı kültür, doğa ve coğrafyalara götürebileceğini belirten bir bölüm.
- Götürürler beni güle, Gül aşkıyla döndürürler beni yaban ellerde: Şarkıcıyı, gezginliği, değişimi ve aşkı temsil eden gizemli yollara sürükleyen ifadeler.
- Doğurum Batılıyım işte, Kuzeyliyim bir de, Güneyliyim öyle: Kendi benliğini ve kimliğini kabul etme ve çeşitlilik içinde olma felsefesini anlatıyor.
- Doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden, Aşktan gel, kalpten gel gel: Hayatın her yönünden sevginin kaynağına odaklanmaya teşvik eden satırlar.
- Do re mi fa, Sol la si do: Müziğin ritmi ve insan duygularını sıralayan notalar.
- Meydan boş, Uçan boldur: Risk alma, cesaret etme ve fırsatları değerlendirme temalarını içeren bir kısım.
- Doğru yönü bulan yoktur: Hayatta kesin doğrular olmadığını, önemli olan doğru yönü bulmak ve ilerlemek olduğunu ifade eden bir sonuç cümlesi.

Şarkının sözlerindeki derin anlamlar, yaşamın farklı yönlerini ve insanın sürekli olarak değişen yapısını yansıtıyor. Umuyorum ki bu açıklama şarkının derinliğini daha iyi anlamanıza yardımcı olmuştur. Eğer başka bir konuda daha yardıma ihtiyacınız varsa lütfen bana yazmaktan çekinmeyin.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Ajda Pekkan Ben Yanmışım Şarkı Sozu

Bengu Kocaman Opuyorum şarkısı

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.207
  4. Son üye

Geri
Üst Alt