Son Konular

Mulkiye Mufettisi kimi denetler?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Mülkiye Müfettişi kimi denetler?

a) Kurum ve kuruluşların iş, işlem ve hesaplarını teftiş etmek ve denetlemek. b) Kurum ve kuruluşların personeli ile mahalli idarelerin organları ve diğer kamu görevlileri hakkında işledikleri iddia edilen suçlarla ilgili olarak araştırma, ön inceleme, soruşturma ve/veya disiplin soruşturması yapmak.

Müfettiş raporuna itiraz nasıl yapılır?

İş müfettişleri tarafından düzenlenen raporların ve tutulan tutanakların işçi alacaklarına ilişkin kısımlarına karşı taraflarca otuz gün içerisinde yetkili iş mahkemesine itiraz edilebilir".

Tevdi Raporu ne demek?

Tevdi Raporu ne demek?
Tevdii raporu MADDE 66 –(1) Tevdii raporu; 4483 sayılı Kanun kapsamı dışında kalan, 5237 sayılı Kanun, 3628 sayılı Kanun ve açık olarak suç sayılan hareketlerin yazıldığı ceza hükmü içeren diğer kanunlar kapsamına giren bir suçla ilgili teftiş, denetleme, inceleme, araştırma ve disiplin soruşturması sırasında delil ya …

Genel denetim teftiş raporları nedir?

Genel denetim teftiş raporları nedir?
Herhangi bir konuda teftiş kurulunun hazırlamış olduğu rapor.

Mülkiye Müfettişi neye bakar?

Müfettişlerin Görev ve Yetkileri: (A) TEFTİŞ-DENETİM: Bakanlık merkez birimlerinin, bağlı kuruluşlarının, Bakanlığın denetim ve gözetimi altında bulunan kuruluşların, il ve ilçe kuruluşlarının … çalışmalarını, işlemlerini ve hesaplarını teftiş etmek ve denetlemek.

Bakanlık müfettişleri neye bakar?

devletin tüm kurumlarını bakan adına teftiş eden kişi. burada dikkat edilmesi gereken husus bakan adına çalışmalarıdır. görev yerleri ankara'dır. oradan soruşturma, rutin kontroller için göreve çıkarlar.

Tevdi raporu hangi hallerde düzenlenir?

Tevdi raporu hangi hallerde düzenlenir?
Madde 19- Ön inceleme sırasında suç konusunun 4483 sayılı Kanun kapsamında olmadığının anlaşılması halinde, ön inceleme yapmakla görevlendirilenler bu konuda "Tevdi Raporu" düzenlerler.

Iyi bir sosyal inceleme raporu nasıl olmalıdır?

Iyi bir sosyal inceleme raporu nasıl olmalıdır?
Raporun dili ise resmi yazı dili şeklinde olmalıdır: Anne Y….
- Genel. Eğer daha önceden yazılmış raporların tarihi, raporu yazanın ismi ve unvanı, raporun sayısı belirtilerek daha önceki duruma yönelik ifadelere yer verilir.
- Kişilik Özellikleri.
- İş Durumu.
- Ekonomik Durum.
- Öğrenim Durumu.
- Sağlık Durumu.
- Sabıka Durumu.

Mülkiye Baş Müfettişi nelere bakar?

Müfettişler, teftiş, denetleme, araştırma, inceleme ve soruşturmaları Bakan adına yaparlar. Müfettişlere, Bakanla Teftiş Kurulu Başkanı dışında, hiç bir yerden, emir verilemez.

Kimler mülkiye müfettişi olabilir?

kaymakam ünvanını kazandıktan sonra fiilen 6 yıl görev yapan 38 yaşını doldurmamış mülki idare amirleri arasından bakanlıkça ilan edilen boş mülkiye müfettişliği kadrolarına başvuranlar arasında yapılacak ön değerlendirme olumlu bulunursa ikinci aşamada yapılacak yarışma mülakatından (2014 öncesi yazılı sınavdı şuan …

Türkiye'de kaç tane mülkiye müfettişi var?

Türkiye'de kaç tane mülkiye müfettişi var?
Maliye Müfettişi sayısı ise yalnızca 86….
Başbakanlık | 22 Başmüfettiş 17 Müfettiş 20 Müfettiş Yardımcısı
İçişleri Bakanlığı | 142 Mülkiye Başmüfettişi 24 Başkontrolör 37 Mülkiye Müfettişi 111 Kontrolör

Müfettişleri kim denetler?

Müfettişleri kim denetler?
MADDE 42 – (1) Müfettiş ve müfettiş yardımcılarına denetim, rehberlik, araştırma, inceleme, soruşturma ve ön inceleme çalışmalarına ilişkin görevlendirme emirleri Başkan tarafından verilir.

Bakanlık Müfettişi Nasıl Olunur?

Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere sınav başvurusunun son günü itibarıyla öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşulu ile halen Bakanlık öğretmen kadrolarında görev yapmakta olma veya en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler.

Ön incelemeyi kim yapar?

Ön inceleme; a- Yetkili merci tarafından bizzat yapılabilir, b- Yetkili merci tarafından görevlendirilen bir veya birkaç denetim elemanına yaptırılabilir, c- Yetkili merci tarafından, hakkında ön inceleme yapılanın üstü konumundaki memur veya kamu görevlilerinden biri veya birkaçı eliyle de yaptırılabilir.

Mülkiye Müfettişi, genellikle devlet kurumları ve kamu kuruluşlarını denetler. Görevleri arasında kurum ve kuruluşların iş, işlem ve hesaplarını teftiş etmek ve denetlemek yer alır. Ayrıca, personel ve diğer kamu görevlileri hakkında işlenen iddia edilen suçlarla ilgili araştırma, ön inceleme, soruşturma ve/veya disiplin soruşturması yapar.

Müfettiş raporuna itiraz, iş müfettişleri tarafından düzenlenen raporların ve tutulan tutanakların işçi alacaklarına ilişkin kısımlarına karşı taraflarca otuz gün içerisinde yetkili iş mahkemesine yapılabilir.

Tevdi Raporu, 4483 sayılı Kanun kapsamı dışında kalan suçlarla ilgili teftiş, denetleme, inceleme, araştırma ve disiplin soruşturması sırasında hazırlanan bir rapordur.

Genel denetim teftiş raporları ise herhangi bir konuda teftiş kurulu tarafından hazırlanan raporlardır.

Mülkiye müfettişleri genel olarak Bakanlık merkez birimleri, bağlı kuruluşlar, Bakanlığın denetim ve gözetimi altındaki kuruluşlar ile il ve ilçe kuruluşlarının çalışmalarını, işlemlerini ve hesaplarını denetler ve teftiş eder.

Ön inceleme, suç konusunun 4483 sayılı Kanun kapsamında olmadığının anlaşılması durumunda ön inceleme yapmakla görevli kişiler tarafından "Tevdi Raporu" düzenlenmesini gerektirir.

Mülkiye baş müfettişleri, teftiş, denetleme, araştırma, inceleme ve soruşturmaları Bakan adına yaparlar ve Bakanla Teftiş Kurulu Başkanı dışında hiçbir yerden emir alamazlar.

Mülkiye müfettişliği için kaymakam ünvanını kazanıp fiilen 6 yıl görev yapmış 38 yaşını doldurmamış mülki idare amirleri arasından yapılan başvurular ve değerlendirmeler sonucu belirlenen adaylar mülkiye müfettişi olabilirler.

Bakanlık müfettişleri genellikle devletin tüm kurumlarını bakan adına teftiş eden kişilerdir. Müfettişler, görevleriyle ilgili emirleri Başkanlarından alırlar.

Bakanlık müfettişi olabilmek için öğretmenlikte 8 yıl ve üzeri hizmeti bulunması veya en az dört yıllık lisans eğitimi veren belirli bölümlerden mezun olunması gerekmektedir.

Ön inceleme, yetkili merci tarafından bizzat yapılabilir ya da görevlendirilen denetim elemanları veya üst düzey memurlar aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Bu inceleme süreci önemli soruşturma aşamalarından biridir.

Matematik dersi saati ne kadar?

Bir e-posta iletisine ek dosya nasil ilave edilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt