Editör
Efsanevi Üye
Muhtarın görevleri nelerdir maddeler halinde?
– Köy sakinleri arasında meydana gelen, doğum, evlilik ve ölüm gibi durumları kayıt altına alır. – Seçim zamanlarında seçim kuruluna yardım yardım etmekte görevlidir. – Seçim zamanlarında basılan seçmen kağıtlarının sahiplerine ulaştırılmasını sağlar. – Nüfus ve ikametgah değişiklikleri de muhtarın görevidir.
Bir muhtarın görevleri nelerdir?
Mahalle ve köy halkı tarafından adaylar arasından seçilen muhtar, azaları ile birlikte mahalle ya da köyün idari işlerini yürütür. Bulunduğu bölgenin temsilcisi olmakla birlikte görev alanı içerisine giren mahalde yasaların halka duyurulmasını da sağlar.
Muhtarların görev ve yetkileri nelerdir?
Muhtarların görev ve yetkileri nelerdir?
Muhtarların en asli görevi mahalle veya köyde her konuda düzeni sağlamaktır. Yani yerleşim bölgesinde yapılacak bir çalışma olduğu zaman muhtarların haberi olmaktadır. Bunun yanında vatandaşın nüfus, çevre temizliği, yardım ve buna benzer konularına muhtar yardımcı olmaktadır.
Muhtarların görevleri hangi kanun?
Muhtarların görevleri hangi kanun?
5393 Sayılı Belediye Kanunu Madde 9- Mahalle, muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından yönetilir.
Muhtarın görevleri nelerdir 1 sınıf?
Mahalle muhtarlarının görevleri ise şunlardır:
- Seçimlerde sandık kuruluna yardımcı olmak,
- Askerlik çizelgelerini çıkarmak,
- Seçmen kağıtları çıkarmak,
- Yeşil kart çıkarma belgesi hazırlamak,
- Fakirlik belgesi hazırlamak,
- Mahallede yaşayanların ikametgah kayıtlarını tutmak ve güncellemek.
- Nüfus işlemlerini halletmek.
Muhtarın görevi nedir üç sınıf?
Köy muhtarların görevlerinden kısaca bahsedecek olursak: Köyde oluşabilecek bulaşıcı hastalıklara karşı önlem almak, halkı uyarmak, bilgilendirmek, Kanunları duyurmak ve uygulanmasını denetlemek, Mahalle veya köyde doğan ve ölen kişilerin kaydını tutarak ilgili kurumlara bildirim yapmak.
Muhtar ve belediye başkanının görevleri nelerdir?
Muhtar ve belediye başkanının görevleri nelerdir?
Belediyenin gelir ve alacaklarını takip ve tahsil etmek. Yetkili organların kararını almak şartıyla sözleşme yapmak. Meclis ve encümen kararlarını uygulamak. Bütçeyi uygulamak, bütçede meclis ve encümenin yetkisi dışındaki aktarmalara onay vermek.
Muhtarı kim denetler?
Muhtarı kim denetler?
Bu kayıtlar hükümet veteriner hekimince denetlenir.