Editör
Efsanevi Üye
Müfettiş kime ait?
Nikolay Vasilyeviç Gogol (1809-1852): Ukrayna'da, orta halli toprak sahibi bir ailede dünyaya geldi. Çocukluğunu etkileyen köy yaşamı ve Kazak gelenekleri eserlerine yansıdı, Ukrayna halk kültürünün ögeleriyle işlenmiş öyküler yazdı.
Müfettiş Gogol ne anlatıyor?
Müfettiş Gogol ne anlatıyor?
Müfettiş, bir kentte bulunan ileri gelen memurların rüşvetle/despotlukla sürdürdükleri yaşamın ve ayıbın karşısında sıkışıp da zor durumda kaldıklarında paçalarını kurtarmak için neler yapmak zorunda kaldıklarını anlatıyor.
Müfettiş kaç yılında yazıldı?
İlk defa 1836'da yayımlanıp sahnelenen oyun, Çarlık Rusyası'ndaki yozlaşmış bürokrasiyi eleştiren bir komedidir.
Müfettiş Gogol kitabı kaç sayfa?
Müfettiş Gogol kitabı kaç sayfa?
Müfettiş (Karton Kapak)
Çevirmen: | Koray Karasulu
Yayın Tarihi: | 11.03.2019
ISBN: | 9789944887359
Dil: | TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: | 129
Müfettişlik sistemi ne zaman kuruldu?
Türkiye Büyük Millet Meclisi, 25 Haziran 1927 tarihinde 1164 sayılı Umumî müfettişlik teşkiline dair kanunu kabul etti.
Gogol müfettiş ne zaman yazıldı?
Gogol müfettiş ne zaman yazıldı?
Nikolay Vasilyeviç Gogol'un aklını 8 yıl meşgul eden, Müfettiş adlı oyun, 1836 yılında yayınlandı ve sahnelendi.
Bakanlıklarda müfettiş nasıl olunur?
Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.
Eğitim Müfettişi nasıl olunur 2022?
Eğitim Müfettişi nasıl olunur 2022?
Sınavla, eğitim müfettiş yardımcısı alınacak. Resmi gazete'de yayımlanan ilana göre, MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yazılı ve sözlü sınavla 750 eğitim müfettiş yardımcısı atanacak. Başvurular, 16-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak. Sınav ise 8 Temmuz 2022'de yapılacak.