Son Konular

Mudalar nelerdir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Mudalar nelerdir?

< Muda nedir? > Katma değeri yükseltmeyen, çeşitli olgu ve sonuçlara denir. Farklı bir şekilde söyleyecek olursak, üretim alanındaki muda, "Sadece maliyeti artıran üretim unsurları"dır diyebiliriz.

Japonca israf ne demek?

MUDA, MURA, MURİ geleneksel Japon terimleridir. Toyota Üretim Sistemi'nin (TPS) 'israf' terminolojisindeki kavramlar olarak bilinirler. İsrafı belirleme ve israfı ortadan kaldırma, maliyetleri düşürmeye yardımcı olduğu için Kaizen'nin (Sürekli İyileştirme) odak noktasıdır.
Japoncada Muda kelimesi ne anlama gelir?
Genç (無駄) anlamı "boşuna; işe yaramazlık; savurganlık" olan Japonca bir kelime ve bir anahtar kavram olarak Toyota Üretim Sistemi (TPS)'ndeki kaynakların optimal tahsisinin sapmasının üç türünden birisidir. (Diğerleri mura ve muri'dir).
Mura Muri Muda ne demek?
Muda; her türlü değer yaratmayan, müşterinin talebine katkısı olmayan her şeydir. Muri; İşletmede değer yaratan her türlü faktörün, gereğinden fazla yüklenerek, ideal zaman ve emek üzerinde zorlanmasıdır. Mura; kaynakların etkin planlanamamasından dolayı oluşan dengesiz ve düzensiz işleyişlerdir.

Yalın üretim teknikleri nelerdir?

YALIN ÜRETİM TEKNİKLERİ

Muda israf nedir?

Muda. Muda, kısaca israf demektir. Katma değer sağlamayan faaliyetler neticesinde ortaya çıkan kayıp veya israftır. Zaman, para ve diğer kaynakların boşa kullanılması sonucu oluşan kayıptır.
Muda yaklaşımı ne demek?
Muda, yani israfın ortadan kaldırılması TPS'in (Toyota Production System) bir başka ismi ile Yalın üretim sisteminin yegane amacıdır. Sistem, israfları ortadan kaldırarak en az maliyetle en kalite ürünleri üretme üzerine şekillenmiştir.
Heijunka nasıl uygulanır?
Heijunka, üretiminizi aldığınız ortalama sipariş hacmine göre seviyelendirmenizi sağlar. Örneğin, ortalama talebiniz haftada 1000 adet ise, ancak sayı güne göre dalgalanıyorsa (örn. Pzt 300; Sal 200; Çar 150; vb.), Üretimi hacme göre ayarlamak için Heijunka'yı uygulamak akıllıca olacaktır.

Jidoka sistemi nedir?

Makine ve/ya operatörler için anormal bir durum oluştuğu zaman otomatik olarak bunu fark edilebilir hale getirip hatanın tespitini ve üretimi/makinayı durdurma imkanını sağlayan sistemin adıdır.

Yalın üretimin temel ilkeleri nelerdir?

Yalın Üretimin Beş Temel İlkesi
Yalın üretim araçları nelerdir?
Yalın üretim araçları
Kaizen felsefesinin 7 temel prensibi nedir?
Kaizen felsefesinin temel prensipleri Tek ölçü ekonomik çıkar olmamalıdır. Önceliği saptayın. Projeyi kalite, maliyet, dağıtım vs. ilkelerine dayalı olarak yürütün. Doğru çözüm araçlarını kullanın.

Kaizen felsefesinin 7 temel prensibi arasında neler vardır?

Kaizen'in Yedi Temel Prensibi Tek ölçü ekonomik çıkar olmamasıdır. Önceliği saptayın. kalite, maliyet, dağıtım gibi ilkelere dayalı düşünün. Planla, uygula, kontrol et, önlem al (PUKÖ) döngüsünü takip edin.

Hu kime denir?

Paris Konferansinin en onemli ozelligi nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt