Editör
Efsanevi Üye
Mücadele eş sesli bir kelime midir?
Bu iki kelime ve diğer; kavga, mücadele, uğraşma kelimeleri de savaş kelimesi ile eş değerdir. Dolayısıyla aynı yerde kullanılmasında her hangi bir yanlışlık olmayacaktır. TDK'nın sözlüğüne baktığımızda Harp, Cenk, Cidal, Mücadele, Kavga ve Uğraşma aynı zamanda savaş kelimesi ile de eş değer olduğunu görmekteyiz.
Mücadele kelimesinin zıt anlamı nedir?
Savaş zıt anlamlısı; barış kelimesidir.
Gülüncün eş anlamlısı ne demek?
Gülüncün eş anlamlısı ne demek?
Gülünç kelimesinin eş anlamlısı olan ifadeler komik, matrak, eğlenceli, kepaze ve rezil ifadeleridir. Bu terimler sorunsuz bir şekilde gülünç kelimesi yerine kullanılabilir. Gülüncün eş anlamlısı olan kelimeler eğlenceli, komik ve matrak kelimeleridir.
Süreç ne anlama gelir?
Süreç ne anlama gelir?
Süreç, ilerleyen, işleyen, belirli bir düzen içinde gelişen hareket ve olaylar dizisi demektir.
Asmanın eş sesli anlamı nedir?
Asılmış, asılı: "Öksüz, odanın ortasına kurulu çarşaftan bozma asma salıncağın içinde uyuyordu." – A. Kulin. Yazılışları aynı anlamları birbirinden tamamen farklı olan kelimeler eş sesli kelimelerdir. Asma kelimesi de bu kelimelerdendir.
Kırmızı eş sesli bir kelime mi?
Aynı anlamda olan kırmızı ve al kelimeleri birbirleriyle eş anlamlıdır. Eş anlamlı kelimeler olmaları, cümleler içerisinde birbirleri yerine kullanılabileceğini gösteriyor. Al kelimesi yerine kırmızı, kırmızı kelimesi yerine al kelimesi kullanılabiliyor.
Süreç nedir örnek?
Süreç nedir örnek?
Süreçler: Ana Süreçleri meydana getiren ve birbirleri ile etkileşimde olan süreçlerdir. Süreçler kişisel yada fonksiyonlar arası özelliklere sahiplerdir. Örnek verecek olursak Satın Alma ana süreci ; Tedarikçi belirlenmesi , Satın Alma Talebi , Satın alma onayı gibi süreçlerin bir araya gelmesiyle meydana gelir.
Bir süreç olarak yönetim nedir?
Bir süreç olarak yönetim nedir?
Süreç yönetimi, bir kurumun performansının sürekli olarak iyileştirilmesini sağlayan ve süreçleri temel "varlık" kabul eden bir yönetim disiplinidir. Süreç, aralarında birlik olan veya belli bir düzen veya zaman içinde tekrarlanan, ilerleyen, gelişen olay ve hareketler dizisidir.