Editör
Efsanevi Üye
Muafiyet işlemleri nasıl yapılır?
Ders muafiyet başvuruları Üniversiteye kesin kayıt yaptırdıkları ilk yarıyılın/yılın derslerinin başlamasını izleyen on beş iş günü içinde ilgili birime yapılır. Başvurular muafiyet başvurularının sona ermesini takiben beş iş günü içinde ilgili birim yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.
Muafiyet talebi nasıl yapılır?
Yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenci, muafiyet talep edebilir. Bu öğrencinin muafiyet işlemleri, denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile yapılır. Mezun öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) ile başvurması halinde sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılacaktır.
Üniversitede muaf olunan dersleri nasıl öğrenebilirim?
Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.
Muaf ders Ganoyu etkiler mi?
Muaf ders Ganoyu etkiler mi?
Muaf olunan dersler transripte muaf olarak işleniyor ve ortalamaya katılmıyor.
Muafiyet için dilekçe nasıl yazılır?
Muafiyet için dilekçe nasıl yazılır?
Öğrenciler muaf olmak istedikleri dersleri dilekçelerinde açıkça belirtmek zorundadırlar!!! Dilekçe Örneğini Bölümün internet sitesinden indirebilirsiniz. Gerekli bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra imzanızı mavi kalemle atınız. Örnekteki Dilekçe bilgisayar ortamında doldurulur ve ıslak imza ile imzalanır.
Muafiyet işlemleri ne demek?
Muafiyet nedir? Daha önce herhangi bir yükseköğretim programında alınan bir dersin, yeni kayıt olunan programda tekrar görülmek istenmemesi üzerine yapılan bir işlemdir. İkinci Üniversite kapsamında mezun olarak kayıt yaptıran öğrencilerimizin dersleri sistemden Ekim ayı içerisinde otomatik olarak düşürülecektir.
Muafiyet başvurusu yapılmazsa ne olur?
27.10.2021 tarihi saat 17.00'dan sonra yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir. 2021-2022 öğretim yılında ilan edilen muafiyet başvuru tarihleri arasında Muafiyet Başvuru sayfası üzerinden talepte bulunmayan (başvurusunu tamamlamayan) öğrenciler, muafiyet itiraz başvurusunda bulunamayacaktır.