Son Konular

Muafiyet islemleri nasil yapilir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Muafiyet işlemleri nasıl yapılır?

Ders muafiyet başvuruları Üniversiteye kesin kayıt yaptırdıkları ilk yarıyılın/yılın derslerinin başlamasını izleyen on beş iş günü içinde ilgili birime yapılır. Başvurular muafiyet başvurularının sona ermesini takiben beş iş günü içinde ilgili birim yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.

Muafiyet talebi nasıl yapılır?

Yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenci, muafiyet talep edebilir. Bu öğrencinin muafiyet işlemleri, denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile yapılır. Mezun öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) ile başvurması halinde sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılacaktır.

Üniversitede muaf olunan dersleri nasıl öğrenebilirim?

Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.

Muaf ders Ganoyu etkiler mi?

Muaf ders Ganoyu etkiler mi?
Muaf olunan dersler transripte muaf olarak işleniyor ve ortalamaya katılmıyor.

Muafiyet için dilekçe nasıl yazılır?

Muafiyet için dilekçe nasıl yazılır?
Öğrenciler muaf olmak istedikleri dersleri dilekçelerinde açıkça belirtmek zorundadırlar!!! Dilekçe Örneğini Bölümün internet sitesinden indirebilirsiniz. Gerekli bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra imzanızı mavi kalemle atınız. Örnekteki Dilekçe bilgisayar ortamında doldurulur ve ıslak imza ile imzalanır.

Muafiyet işlemleri ne demek?

Muafiyet nedir? Daha önce herhangi bir yükseköğretim programında alınan bir dersin, yeni kayıt olunan programda tekrar görülmek istenmemesi üzerine yapılan bir işlemdir. İkinci Üniversite kapsamında mezun olarak kayıt yaptıran öğrencilerimizin dersleri sistemden Ekim ayı içerisinde otomatik olarak düşürülecektir.

Muafiyet başvurusu yapılmazsa ne olur?

27.10.2021 tarihi saat 17.00'dan sonra yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir. 2021-2022 öğretim yılında ilan edilen muafiyet başvuru tarihleri arasında Muafiyet Başvuru sayfası üzerinden talepte bulunmayan (başvurusunu tamamlamayan) öğrenciler, muafiyet itiraz başvurusunda bulunamayacaktır.

Muafiyet işlemleri nasıl yapılır sorusuna cevaben, ders muafiyet başvurularının üniversiteye kesin kayıt yaptırıldıktan sonra ilk yarıyıl ya da yıl derslerinin başlamasını takip eden on beş iş günü içinde ilgili birime yapılması gerektiğini belirtmek isterim. Başvurular ise muafiyet başvurularının sona ermesini takip eden beş iş günü içinde ilgili birim yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.

Muafiyet talebi ise genellikle yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Bu öğrenciler muafiyet taleplerini denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile yapmalıdırlar. Mezun öğrencilerin Not Durum Belgesi ile başvurması durumunda ise sadece başarılı derslere muafiyet işlemi uygulanacaktır.

Üniversitede muaf olunan derslerin öğrenilmesi için AKSİS sistemi kullanılabilmektedir. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler "M" harf notu olarak işlenir ve öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilirler.

Muaf dersler not ortalamanıza etki etmez çünkü muaf olunan dersler transkipte muaf olarak işlenir ve not ortalamasına katılmazlar.

Muafiyet için dilekçe nasıl yazılır sorusuna gelirsek, öğrenciler muaf olmak istedikleri dersleri dilekçelerinde açıkça belirtmelidirler. Dilekçe örneği genellikle bölümün internet sitesinden indirilebilir. Dilekçe doldurulduktan sonra mavi kalemle imzalanmalıdır.

Muafiyet işlemleri, daha önce alınan bir dersin yeni kayıt olunan programda tekrar görülmek istenmemesi durumunda yapılan bir işlem olarak tanımlanabilir. İkinci Üniversite kapsamında mezun olarak kayıt yaptıran öğrencilerin dersleri Ekim ayı içerisinde otomatik olarak düşürülecektir.

Muafiyet başvurusu yapılmazsa, belirlenen tarihler arasında başvuruda bulunmayan ya da eksik başvuru yapan öğrencilerin muafiyet itirazında bulunamayacaklarını unutmamak önemlidir. 27.10.2021 tarihi saat 17:00'dan sonra yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir.

Borsada kazanilan paranin vergisi var mi?

Patpat fiyatlari kac liradir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt