- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Motor lastiği kaç km de değişir?
Bildiğiniz üzere lastiklerin değişim süresini 6000 km de bir tavsiye ediyorlar. Bende michelin plot 2011 model lastik var. Şu an dişler gayet normal ve lastik üzerinde hiç bir çatlak bulunmamakta. Ancak lastiği alalı 9000 km oldu.
Hangi lastik daha çok aşınır?
Genellikle aracınızın ön lastikleri arka lastiklerine göre daha hızlı aşınır. Lastiklerinizin yerlerini sık sık değiştirerek daha dengeli bir şekilde aşınmalarını sağlayabilir ve sırt ömründen en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
Motosiklette lastiğin ömrü kaç yıldır?
Motosiklet lastiklerinin ömrü imalat tarihinden itibaren 10 yıldır. Ancak bu süre lastiklerin iyi kullanılmış olmasına istinaden belirlenmiştir, aksi durumlarda lastiğin ömrü daha erken tükenebilir.
Motosiklet lastik ısısı kaç olmalı?
Unutulmaması gereken,lastiğin yola tutunabilmesi için,mutlaka belli ısı değerlerine ulaşması gerekiyor.Yarış lastikleri hariç ,bu ısınma düzeyi kabaca 80-95 C civarıdır.
Bir lastik ortalama kaç km gider?
Ortalama araç lastik ömrü 100.000 km veya 5 yıldır. Bunun üzerindeki kullanımlar risklidir.
205 50 17 yerine 225 45 17 olur mu?
225/45R17 içinse 7.0 – 8.5 inch genişliği öneriliyor. Eğer atıyorum sizin jant 17×7,5 ise 205lik taban pek taktırmanızı önermem çünkü oturtabilmek için lastiğin yanağını genişletmek gerekir. Yoruma katılıyorum.205/50/17 lastiği jantınız 6.5-7 inç genişliğindeyse kullanın..7.5 ise 225/45/17 daha uygun.
Lastik havalarının fabrika verilerinden daha fazla şişirilmesi bu tip aşınmaya neden olur. Bunun sonucunda ise lastiğin taban kısmının ortası daha fazla aşınırken kenarları çok daha az aşınarak dengesiz bir aşınma meydana gelir. Lastiğin yere temas alanı da azaldığından dolayı yol tutuş azalır.
50 cc motor lastik basıncı kaç olmalı?
Kanuni'nin kitapçığında ön lastik 3,50-10 200kPa,29psi , arka lastik 3,50-10 225 kPa 32psi olarak yazıyor.
Motosiklet lastik ömrü kaç km?
Motor 2005 model ve 30.000 km civarında. üretim tarihinden itibaren raf ömrü 3 yıl , kullanım ömrü 2 yıl dır ve diş aralarında çatlaklar oluşmaya başlayıncaya kadar.