T
theking
Mor Buğday Salatası Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı buğday
1 su bardağı şalgam
1 adet kırmızı pancar
2 adet salatalık
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam roka
1 su bardağı kırılmış ceviz
1/2 (yarım) nar
Sosu için;
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Yarım limon
Tuz
Mor Buğday Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ayıkladığımız buğdayımızı güzelce yıkıyoruz ve daha sonra tenceremize buğdayları ve haşlayacak kadar su ve şalgamı ekleyip, uygunca kaynatıyoruz.
Bu ortada ben kahramanmaraş buğdayı kullandım. Bu buğday kolaylıkla haşlanıyor. Bir gün evvelce ıslatmaya gerek yok.
Haşlanan buğdayımızı süzgece alıyoruz soğumaya başlarken öteki gereçleri isteğe nazaran büyüklükte doğrayıp sosunuda ekliyoruz.
Daha sonra hepsini güzelce karıştırıyoruz. Salatanız hazır. Günlerde alternatif olacak bu salata ile ekşi, tatlı ve tuzlu karışımı ile tam bir lezzet yakalayacaksınız. Afiyet olsun.
Mor Buğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı buğday
1 su bardağı şalgam
1 adet kırmızı pancar
2 adet salatalık
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam roka
1 su bardağı kırılmış ceviz
1/2 (yarım) nar
Sosu için;
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Yarım limon
Tuz
Mor Buğday Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ayıkladığımız buğdayımızı güzelce yıkıyoruz ve daha sonra tenceremize buğdayları ve haşlayacak kadar su ve şalgamı ekleyip, uygunca kaynatıyoruz.
Bu ortada ben kahramanmaraş buğdayı kullandım. Bu buğday kolaylıkla haşlanıyor. Bir gün evvelce ıslatmaya gerek yok.
Haşlanan buğdayımızı süzgece alıyoruz soğumaya başlarken öteki gereçleri isteğe nazaran büyüklükte doğrayıp sosunuda ekliyoruz.
Daha sonra hepsini güzelce karıştırıyoruz. Salatanız hazır. Günlerde alternatif olacak bu salata ile ekşi, tatlı ve tuzlu karışımı ile tam bir lezzet yakalayacaksınız. Afiyet olsun.
Mor Buğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı