Modoratör
Efsanevi Üye
MOOC sistemi nedir?
Kitlesel çevrimiçi açık kurs (MOOC) farklı alanlarda öğrenmeyi destekleyen ücretsiz çevrimiçi bir kurstur ve bilgisayarı ile internet bağlantısı olan herkese açıktır. MOOC kurslarının amacı, dünyanın farklı yerlerinden eğitimci ve öğrencileri bir araya getirebilmektir.
MOOC platformları nelerdir?
MOOC (Massive Open Online Course) Platformları, MOOC Nedir? Dilimize "Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler" olarak çevirebileceğimiz MOOC, eğitimin daha erişilebilir olmasını sağlayan, online ders içerikleri sunan dijital eğitim platformlarına verilen addır.
Kaçd amaçları nelerdir?
Daha çok Amerikan kolej ve üniversitelerince sunulan Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersleri (KAÇD), öğrencilere birçok dersin içeriğine ücretsiz olarak ulaşım imkânı sağlamakla daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedeflemektedir. Bu tip dersler günden güne yüksek öğretimde popülerleşerek gelişmeye devam etmektedir.
MOOC ne zaman kuruldu?
MOOC ne zaman kuruldu?
Aslında "MOOC'lar çok uzun bir geçmişe sahip değil. Her şey 2011 yılında Pennsylvania, Princeton, Stanford ve Michigan üniversitelerinin bir araya gelerek, herkese açık, ücretsiz online dersler açmaya karar vermesiyle başlıyor.
Kaçd uygulaması hangi kuram üzerine kurulmuştur?
Kaçd uygulaması hangi kuram üzerine kurulmuştur?
5.3.1 gKAÇD'ler. Başlangıçta Stanford Üniversitesi profesörleri ve daha sonrasında MIT ve Harvard profesörleri tarafından geliştirilen KAÇD'ler, bilginin aktarımı modeline dayalı, oldukça davranışçı derslerdir.
MOOC nedir Ekşi?
online kurslar. ücret ödemiyorsunuz, herkese açık oluyor. belli tarihlerde istediğiniz kurs için kayıt yaptırıyorsunuz, kursu verecek hocalar size kurstan önce bilgilendirme maili atıyor ya da verilecek ders hakkında tanıtım videosu hazırlamış oluyorlar.
MOOC türleri nelerdir?
MOOC Türleri Nelerdir? MOOC yeni bir kavram olmasına karşın 2 farklı türe ve bu iki türün birlikte yer aldığı bir melez yaklaşıma sahip. cMOOC, connectivist MOOC ifadesinin kısaltmasıdır, xMOOC ise extension MOOC ifadesinin kısaltması olarak kullanılmaktadır.
KACD uygulaması hangi kuram üzerine kurulmuştur?
Kitlesel Açık Çevrimiçi dersler aşağıdaki öğrenme kurallarından hangisine dayalı olarak geliştirilmiştir?
Kitlesel Açık Çevrimiçi dersler aşağıdaki öğrenme kurallarından hangisine dayalı olarak geliştirilmiştir?
Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders (İngilizce orijinali, Massive Open Online Course) altyapısı, uzaktan eğitim anlayışının bir uzantısı olarak ortaya çıkan açıklık hareketinin pedagojik bağlamda yaşamboyu öğrenenlere sunulmasının bir sonucudur.
Future Learn ücretsiz mi?
Future Learn ücretsiz mi?
Çeşitliğini giderek arttıran Future Learn, yönetim, yaratıcı sanatlar, medya, sağlık ve tıp, mühendislik, bilgisayar bilimleri ve dil gibi birçok farklı alanda kurs bulundurmaktadır. Her kursa ücretsiz, yükseltilmiş ve sınırsız satın alınmış haliyle katılabilirsiniz. Tüm seçeneklerin kendine özgü özellikleri var.
Novigado MOOC nedir?
Novigado projesinin genel hedefi, okulların ve ilgili paydaşların klasik, öğretmen merkezli sınıftan, yenilikçi öğrenme ortamlarının ve bilgi-iletişim teknolojilerinin yardımıyla aktif öğrenmeyi teşvik eden öğretim uygulamalarına geçmesini desteklemektir.