Son Konular

MOOC egitimi nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

MOOC eğitimi nedir?

Kitlesel çevrimiçi açık kurs (MOOC) farklı alanlarda öğrenmeyi destekleyen ücretsiz çevrimiçi bir kurstur ve bilgisayarı ile internet bağlantısı olan herkese açıktır. MOOC kurslarının amacı, dünyanın farklı yerlerinden eğitimci ve öğrencileri bir araya getirebilmektir.

MOOC türleri nelerdir?

Kitleye Açık Çevrimiçi Ders Platformu: KAÇD (MOOC) nedir?
- Massive (Kitlesel): 10 ile 1000 arasında değişen öğrenci kitlesi.
- Open (Açık): Her türlü katılımcıya açık.
- Online (Çevrimiçi): Olay internet üzerinde gerçekleşiyor.
- Course (Kurslar): Lesson anlamındaki ders kavramı aslında tek bir seansı karşılıyor.

Kaçd uygulaması hangi kuram üzerine kurulmuştur?

Kaçd uygulaması hangi kuram üzerine kurulmuştur?
Başlangıçta Stanford Üniversitesi profesörleri ve daha sonrasında MIT ve Harvard profesörleri tarafından geliştirilen KAÇD'ler, bilginin aktarımı modeline dayalı, oldukça davranışçı derslerdir.

Kitlesel Açık Çevrimiçi derslerin amaçları nelerdir?

Kitlesel Açık Çevrimiçi derslerin amaçları nelerdir?
Kitlesel çevrimiçi açık derslerin asıl amacı, eğitimin önünü açmak ve üniversite düzeyinde eğitimi mümkün olduğunca fazla öğrenciye ulaştırmaktır. Kitlesel çevrimiçi açık dersleri, geleneksel çevrimiçi derslerden ayıran iki temel özelliği vardır: Açık Erişim: Herkes bu çevrimiçi derse ücretsiz olarak katılabilir.

Coursera sistemi nedir?

Coursera nedir? Coursera, dünyanın önde gelen üniversitelerinden "MOOCs" veya Massive Open Online Courses olarak bilinen çevrimiçi kurslar sunan çevrimiçi bir eğitim sağlayıcısıdır. Coursera, IBM, Google ve PwC gibi şirketlerle de ortaklık kurmaktadır; artık bu şirketler de Coursera'da dersler sunuyor.

Kitlesel Açık Çevrimiçi dersleri ücretli mi?

Massive Open Online Courses yani kısaca MOOC'lar yani kitlesel çevrimiçi açık ders alabileceğimiz uzaktan eğitim modelidir. Farklı dallardaki ilgilendiğiniz kursları bir arada bulabileceğiniz bir sistemdir, kurslar genel olarak ücretsizdir.

Kitlesel Açık Çevrimiçi dersler hangi öğrenme kuramı?

Kitlesel Açık Çevrimiçi dersler hangi öğrenme kuramı?
Farklı yaklaşımlar, kitlesel çevrimiçi açık derslerin (MOOC), iki farklı yönde gelişmesine neden olmuştur. Bunlardan biri, eğitimde bağlantıcılık modeline dayanan cMOOC yaklaşımıdır.

MOOC (Kitlesel Çevrimiçi Açık Kurs) eğitimi, çeşitli konularda eğitimi destekleyen ve internet bağlantısı olan herkesin katılabileceği ücretsiz çevrimiçi kurslardır. MOOC kurslarının temel amacı, farklı bölgelerden gelen öğrenci ve eğitmenleri bir araya getirerek eğitim imkanlarını genişletmektir.

MOOC'ların farklı türleri bulunmaktadır. KAÇD (MOOC) platformu, Massive (Kitlesel), Open (Açık), Online (Çevrimiçi) ve Course (Kurslar) kavramlarına dayanmaktadır. Bu platformlar geniş kitlelere hitap eden, çevrimiçi ortamda gerçekleşen ve derslerden oluşan yapılar sunmaktadır.

MOOClar, bilginin aktarımı modeline dayalı olan davranışçı derslerdir. Stanford Üniversitesi profesörleri başlangıçta bu fikri geliştirmiştir ve daha sonra MIT, Harvard gibi üniversiteler de katkıda bulunmuştur. MOOC'ların amacı, eğitim imkanlarını genişletmek ve üniversite düzeyindeki eğitimi daha fazla öğrenciye erişilebilir kılmaktır.

Coursera, dünyanın önde gelen üniversitelerinden MOOC'lar sunan çevrimiçi bir eğitim sağlayıcısıdır. IBM, Google, PwC gibi şirketlerle iş birliği yaparak geniş bir kurs yelpazesi sunmaktadır.

Kitlesel Açık Çevrimiçi dersler genellikle ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu dersler, farklı öğrenme kuramlarına dayalı olabilir. Örneğin, bağlantıcılık modeline dayanan cMOOC yaklaşımı gibi farklı öğrenme kuramları MOOC'ların gelişimine katkı sağlamaktadır.

Rtos mutex nedir?

Hemoroid ameliyati sonrasi neler yapilmali?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt