- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Modern eğitim anlayışı nedir?
Modern eğitim sistemi; günümde gelişmiş ülkelerde uygulanan okul öncesi, ilköğretim, yükseköğretim ve sürekli eğitim üzerine kurulu, eğitim sistemidir.
Geleneksel eğitim ve Çağdaş eğitimin Farkları Nelerdir?
Geleneksel eğitim anlayışında disiplinden anlaşılan; ceza, ilgiden anlaşılan şımartmayken; çağdaş eğitim anlayışında disiplin; sorumluluk kazandırma, ilgi ise takdir etme, destek verme, rehber olma anlamındadır. Çağdaş eğitim anlayışında disiplin ile ilgi arasında bir uçurum değil, bir bütünlük vardır.
Eğitim anlayışları nelerdir?
Eğitim felsefesi akımları Daimicilik, esasicilik, ilerlemecilik ve yeniden kurmacılık olarak 4 bölümde ele alınmaktadır. Program geliştirmenin temelleri arasındaki felsefi temel başlığı altında incelenen eğitim felsefesi akımları programda nelere önem verileceğini gösterir.
Modern eğitim anlayışının özellikleri nelerdir?
Sınıfta geleneksel anlayışa göre öğretmenin otoritesi ağırlıklı iken, çağdaş eğitim modelinde daha demokratik bir ortam söz konusudur. Öğrenme sürecinde çsğdaş eğitim anlayışında ilerle ve birikim söz konusu iken geleneksel eğitim modelinde daha sabit ve keskin bir anlayış söz konusudur.
Çağdaş eğitimin özellikleri nelerdir?
Çağdaş eğitim anlayışında, öğrencileri bilgi yüklenen değil, öğrenciyi merkeze alan, öğrenmeyi öğrenen, kişilikleri gelişmiş, yeteneklerini kullanan, ilgi ve değerlerinin farkında olan, problem çözebilen, analiz ve sentez yapabilen, akılcı, yaratıcı, yapıcı, sorgulayan, şüpheci, duygu ve düşünceleri dengeli , sevgi …
Geleneksel ve çağdaş öğretim yöntemleri nelerdir?
Sınıfta sözel etkileşim büyük ağırlık taşır. Çağdaş öğretim sistemlerinde ise öğrenci aktif durumdadır. Öğretim sözel semboller yerine görsel olarak yapılır. Daha çok yaparak, yaşayarak öğrenme vardır….ÖğReTim yöntemleri
Çağdaş bir eğitim nasıl olmalıdır?
Geleneksel eğitim anlayışında daha çok sessiz, sakin ve itaat eden öğrenci modeli ön plana çıkarılırken, çağdaş eğitim anlayışı öz güveni yüksek, sorgulayan ve araştıran bireyler yetiştirmeyi hedefler.
Modern eğitim kavramı neleri içerir?
Modern eğitim anlayışında aynı zamanda öğrenciye sunulan hizmet alanları; sağlık hizmetleri, sosyal yardım, rehberlik hizmetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler, Özel eğitim ve özel yetiştirme, kayıt kabul olarak ele alınmaktadır.
Postmodern görüşlerin eğitime ilişkin sonuçları nelerdir?
Posmodernizmin genelde eğitim bilimleri ve özelde ise, eğitim programları üzerindeki sarsıcı etkileri, bireyin, eğitimin nesnesi yerine özgür öznesi olarak görülmesi, program amaçlarının önceden kesin olarak belirlenemeyeceği, öğretme-öğrenme sürecinde bilginin sunulmasından ziyade etkileşimin ön plana çıkması ve …
Postmodern eğitim Yönetimi Nedir?
Dolayısıyla postmodern eğitimin en temel görevlerinden birisi kendi kültürel gerçeklerini benimseyen ve aynı zamanda başkalarınınkine saygı duyan, çağa uygun bilgi ve becerilere sahip etkin yurttaşlar yetiştirmektir.
Çağdaş eğitimin en önemli amacı nedir?
Çağdaş Eğitim Anlayışı: Çağdaş eğitimin amacı öğrencilerin psikolojik, sosyal, fiziksel yönlerden sürekli bir şekilde bir bütün olarak gelişmelerine, toplumla uyum içinde mutlu ve üretken kişiler olarak yetişmelerine yardım etmektir.