Modoratör
Efsanevi Üye
Mobile Friendly nedir?
Mobil uyumluluk, web sitelerin telefon ve tablet ekranlarına göre otomatik olarak ayarlanabilme özelliğidir. Mobil uyumlu web tasarım cep telefonu veya tablet gibi küçük ekranlı cihazlarda rahatlıkla kullanılabilir.
Web siteniz mobil uyumlu mu?
Web siteniz mobil uyumlu mu?
Web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını isterseniz kendinizde test edebilirsiniz. Web sitenizi telefonunuz ile açtınızda (iPhone ve Android işletim sistemli cep telefonları veya aynı işletim sistemlerine sahip tabletler) site görüntüsü bilgisayarınızdaki ile aynıysa bu mobil uyumlu değildir.
Mobil Uyumluluk Testi Nedir?
Mobil Uyumluluk Testi Nedir?
Web sitenizi mobil uyumlu olacak şekilde tasarlamak sayfalarınızın bütün cihazlarda iyi performans göstermesini sağlar.
Web sitem telefonda nasıl görünüyor?
Web Site / Blog Farklı Mobil Cihazlardan Nasıl Görünüyor Testi Nasıl Yapılır?
- Buraya tıklayarak adrese girin.
- Test Etmek İstediğiniz Cihaz Seçin.
- Açılan sayfadaki kutucağa site veya blog linkini yazarak "GO" butonuna tıklayın.
- Mobil Cihaz görünümünde sitenizi kaydırmak için farenizin tekerleğini kullanın.
Responsive Web dizaynı hangi web teknolojilerinde kullanıldı?
Responsive Web dizaynı hangi web teknolojilerinde kullanıldı?
Responsive web sitesi hazırlayabilmek için güncel web yazılım dilleri olan HTML5, CSS3 kodlama yapısından faydalıldığı gibi grid tasarım kullanılmasında büyük önem vardır. Grid yapıda hazırlanan tasarımın mobile duyarlı olarak kodlanmasında hazır framework sistemleri kullanılablir.
Responsive Design nasıl yapılır?
Responsive Design nasıl yapılır?
Responsive Design Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kullandığımız bir editörle html5 sayfası açıyoruz.İkinci adımda sayfamızın yapısını html5 kodlarını kullanarak oluşturalım. sayfamızı taşıyıacak bir dış container divi oluşturalım sonra içerisine header etiketi yerleştirelim.Bu adım da header kısmını tamalıyoruz.
- İkinci adımda sayfamızın yapısını html5 kodlarını kullanarak oluşturalım. sayfamızı taşıyıacak bir dış container divi oluşturalım sonra içerisine header etiketi yerleştirelim.
- Bu adım da header kısmını tamalıyoruz.
HTML meta viewport nedir?
Meta viewport etiketi layout viewportunuzun genişliğini istediğiniz boyuta ayarlayabilmenizi sağlar. Genişliği pixel cinsinden verebileceğiniz gibi (width=360px) "device-width" anahtar kelimesini kullanarak ideal viewport boyutunu da seçebilirsiniz.