Son Konular

MKE a s kimin?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

MKE a ş kimin?

Makine ve Kimya Endüstrisi
Önceki isim(ler)i | Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu
Gelir | ₺3.101.767.703 (2020 yılında)
Sahibi | Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı
Çalışan sayısı | 5.466 (2020 yılında)
Website | mke.gov.tr

MKE başkanı kimdir?

Y Ö N E T İ M K U R U L U
MUHSİN DERE | Yönetim Kurulu Başkanı
YASİN AKDERE | Yönetim Kurulu Başkan Vekili / Genel Müdür
TÜMG. SITKI VARLI | Yönetim Kurulu Üyesi
PROF. DR. ERSAN ASLAN | Yönetim Kurulu Üyesi
BİLAL DURDALI | Yönetim Kurulu Üyesi

Makina Kimya müdürü kimdir?

Makina Kimya müdürü kimdir?
Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. Genel Müdürü Yasin Akdere, görüntüleri yayınlanan MKEK 76/62 mm deniz topuyla ilgili milliyet.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

Kırıkkale silah Fabrikası kimin?

Kırıkkale silah Fabrikası kimin?
MKEK'nin şu anda Kırıkkale'de Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, Mühimmat Fabrikası, Silah Fabrikası, Pirinç Fabrikası, Barut Fabrikası ve Hurda İşletmesi savunma sanayi alanında hizmet veriyor.

MKE neden A Ş oluyor?

Hayır; MKE Kurumu asla özelleşmiyor. Bilakis bu yasa ile MKE, mevcut durumda özelleşme baskısı altındaki KİT statüsünden, hak ve sorumlulukları özel kanunu ile güvence altına alınan bir kamu şirketine dönüşüyor.

Makina Kimya kim aldı?

Makine kimya endüstrisi kurumu artık resmen anonim şirket oldu. Buna ilişkin kanun resmi gazetede yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre MKE'nin sermayesi Hazine'de, yönetimi ise Milli Savunma Bakanlığı'nda olacak.

Makina Kimya satıldı mı?

Makina Kimya satıldı mı?
Makine kimya endüstrisi kurumu artık resmen anonim şirket oldu. Buna ilişkin kanun resmi gazetede yayımlandı.

Durmuş Ali Keskinkılıç kimdir?

Durmuş Ali Keskinkılıç kimdir?
DURMUŞ ALİ KESKİNKILIÇ KİMDİR? AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen'in eski danışmanı Ali Keskinkılıç, MKEK Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve atandı. Keskinkılıç Karabük'ün Eskipazar nüfusuna kayıtlıdır.

Kırıkkale MKE ne zaman kuruldu?

Kırıkkale'de savunma sanayii, Türk Savunma Sanayii'nin belkemiği olan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) 1950 yılında kuruluşuna dayanmaktadır.

MKE AŞ kime satıldı?

MKE aş özel mi?

MKE aş özel mi?

Makine Kimya Özel mi?

Makine Kimya Özel mi?

Makina Kimya kime satıldı?

Yeni adıyla Makine Kimya Endüstrisi AŞ'nin (MKE AŞ), sermayesi Hazine'de, yönetimi Milli Savunma Bakanlığı'nda (MSB) olacak.

Kırıkkale'de neler üretilmektedir?

Başlıca tarım ürünlerimiz buğday, arpa, şekerpancarı ve ayçiçeğidir. Sebze ve meyvecilik gelişmiş olup bağcılık da ekonomide önemli yer tutmaktadır.

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı'na ait olan bir kuruluştur. Sahibi ve denetleyicisi Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı'dır. 2020 yılında geliri ₺3.101.767.703 olan MKE bünyesinde 5.466 çalışan bulunmaktadır. MKE'nin önceki ismi "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu" idi.

MKE'nin başkanı Muhsin Dere'dir ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır. Diğer yönetim kurulu üyeleri ise Yasin Akdere, Tümg. Sıtkı Varlı, Prof. Dr. Ersan Aslan ve Bilal Durdalı'dır.

Makine Kimya Endüstrisi A.Ş.'nin Genel Müdürü ise Yasin Akdere'dir. Kırıkkale'de bulunan silah fabrikaları ise MKEK'nin bünyesinde faaliyet göstermektedir. Kırıkkale'de Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, Mühimmat Fabrikası, Silah Fabrikası, Pirinç Fabrikası, Barut Fabrikası ve Hurda İşletmesi gibi tesisler bulunmaktadır.

MKEK, özelleştirilmemiştir ve asla özelleşmeyecektir. Ancak MKEK, mevcut durumda özelleşme baskısı altındaki Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) statüsünden çıkarak, hak ve sorumlukları özel kanun ile güvence altına alınan bir kamu şirketine dönüşmüştür.

Makine Kimya Endüstrisi A.Ş., artık resmen anonim şirket statüsündedir. Sermayesi Hazine'de bulunan MKEK'nin yönetimi ise Millî Savunma Bakanlığı'na bağlıdır. Bu değişiklikler resmi gazetede yayımlanmıştır.

Durmuş Ali Keskinkılıç, MKEK Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. MKEK, Türk Savunma Sanayiinin kilit kuruluşlarından biridir ve 1950 yılında kurulmuştur.

Kırıkkale'deki MKEK tesislerinde ağırlıklı olarak savunma sanayiine yönelik üretim faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Bunlar arasında silahlar, mühimmatlar, pirinç, barut gibi ürünlerin imalatı yapılmaktadır.Üretilen tarım ürünleri arasında ise buğday, arpa, şeker pancarı, ayçiçeği, sebzeler ve meyveler yer almaktadır. Bağcılık da ekonomide önemli bir yer tutmaktadır.

Yuze vampir nasil yapilir?

Seiko 5 otomatik saat nasil calisir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt