Modoratör
Efsanevi Üye
Mısır neye denir?
Bir yıllık otsu bir bitki olup yetiştiği bölgeye göre boyu 1,5-3 metre arasında olabilir. Yaprakları uca doğru gittikçe sivrilerek, uzun ince bir mızrak şeklindedir. Yaprakların kenarları bütün, dalgalı, ortasından grimsi beyaz büyük bir ana damar ve ona paralele olarak bir düzine sağlı, sollu yan damarlar uzanır.
Mısır hangi dine mensup?
Mısır, cumhuriyet ile yönetilen bir Arap ülkesidir. Halkının çoğunluğu Müslüman Araplardan oluşur.
Mısır bitkisi nerelerde kullanılır?
Mısır nerelerde kullanılır? Çorbalarda, pilavlarda, ana yemeklerde ve salatalarda kullanılan mısırın; haşlama, ızgara ve patlamış mısır gibi çeşitleri bulunmaktadır. Diyet yapanlar için destekleyici bir besin olan mısır, düşük kalorisiyle de ara ve ana öğünlerde sıklıkla tercih edilebilmektedir.
Mısır bir bitki midir?
Mısır bir bitki midir?
Mısır, genellikle çok nemli iklim bölgelerinde yetiştirilebilen bir tarım bitkisi.
Mısır'a neden mısır denir?
Mısır'a neden mısır denir?
Örneğin, mısır Afrika kıtasına girdikten sonra, ana bitkilerden olan koca darı ile yer değiştirmiştir." Mısır'ın ülkemize gelişi ise 1600 yıllarına dayanmaktadır. Suriye yoluyla Mısır'dan İstanbul'a "Mısır buğdayı" ya da "Mısır darısı" adıyla gelmiştir. Zaman içinde de kısaltılarak mısır adını almıştır.
Eski Mısırlılar neye inanırdı?
Mısırlılar başlangıçta evrenin kaosun karanlık sularıyla dolu olduğuna inanırlardı. İlk tanrı, Re-Atum, sudan geldi. Atum yere tükürdü ve bu tanrılar Şu (hava tanrısı) ve Tefnut (nem tanrıçası) yarattı. Dünya yaratıldığında Şu ve Tefnut iki çocuk dünyaya getirdi: Nuit (gökyüzü tanrıçası) ve Geb (yeryüzü tanrısı).
Mısır hangi ürünlerde kullanılır?
Mısır insan gıdası, hayvan yemi ve endüstri ham maddesi olarak kullanılan bir bitkidir. Ayrıca sap ve yaprakları hayvan yemi olarak değerlendirilmekte, kâğıt yapımı ve küçük çapta hasır el işleri yapımında da kullanılmaktadır. Bu tüketim alanlarının yanı sıra çerezlik olarak da tüketilmektedir.