Son Konular

Mirim kimlere denir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Mirim kimlere denir?

Dilimize Farsçadan geçen Mir kelimesi, Osmanlının ilk yıllarından beri kullanılmaktadır. Bir hitap sözü olarak kullanılan mirim kelimesi ise, toplum içinde saygı gösterilen, seçkin ve saygın kişi demektir. Bu kelime mecazen, yol gösteren, rehber anlamına gelir.

Mirim ne anlamına gelir?

Mirim kelimesi, başkanın, önderim anlamına gelen bir seslenme sözüdür.
Mirim Kürtçe ne demek?
1. beyim, aziz dostum, arkadaşım anlamlarında bir seslenme sözü.
Mirim ingilizce ne demek?
mirim teriminin Türkçe İngilizce sözlükte anlamı mirim! My dear fellow!

Hünkar kadın ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre Hünkar isminin anlamı şöyle; Padişah, sultan, hükümdar.

Üstadım ne anlama geliyor?

Bir alanda uzmanlaşmış kişi anlamına gelen üstat kelimesi zamanla üstad olarak kullanılmakta ve yazılırken ise hataya neden olmaktadır. Türk Dil Kurumu doğru yazılışını üstat olarak kabul etmektedir.
Mırın ne demek TDK?
Bir topluluğu idare eden kişi olarak da tabir edilebilir. Mir TDK Sözlük Anlamı Nedir? Mir kelimesinin TDK sözlük anlamı baş, kumandan ya da amir olarak ifade ediliyor. Emir veya bey olarak da anlamlandırılabiliyor.
Kerrafi nedir?
Türkçe tam karşılığı olmayan bu ifade kullanıldığı yere göre "Zıkkımın kökü, ne var, yeter artık" anlamlarına gelir.

Hünkar kimlere denir?

Sözlükte "Tanrı, hâkim, hükümdar, âmir, efendi, sahip, bey" gibi anlamları bulunan Farsça hudâvendigâr kelimesinin hûndgâr veya hûngâr şeklinde kısaltılmış biçiminden gelmektedir.

Hünkar hangi dil?

Hünkar kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Hünkar kelimesi Farsça kökenlidir. – Hünkâr dairesi. Hünkâr yaveri.
Büyük Üstad kime denir?
Büyük üstat kimdir? locaların seçtikleri kişilerin localarını temsil ettiği ve tüm locaların işleyişi ile ilgili kararların alındığı büyük locanın başkanıdır.
Üstadım nasıl yazılır?
Üstat kelimesi üstat şeklinde yazılmaktadır. Söyleyişte ve pratikte çoğunlukla üstad olarak yanlış şekilde kullanılmaktadır. Doğru yazımı üstat şeklindedir.

Asure durdukca koyulasir mi?

Gorusme verileri nasil analiz edilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.698
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt