Modoratör
Efsanevi Üye
Mire POIX sebze ne demek?
Fransızlarda mire poix sebze grubu havuç, soğan ve kerevizden oluşurken İtalyanlarda soffritto ismini alan bu işlem için soğan, havuç, kereviz, sarımsak ve aromatik baharatlar kullanılır. Almanların suppengrun olarak adlandırdıkları bu teknik, İspanyollarda ise soğan, sarımsak ve domates ile uygulanır.
Mirepoix kesim nedir?
Mirepoix kesim nedir?
Türk mutfağından en çok kullanılan kesme tekniği mirepoix tekniğidir. Küp şeklinde doğrama yöntemi olan mirepoix ile bir yemek kaşığına ortalama 3-4 tane küp sığacak şekilde büyüklük ayarlanır. Önce uzun uzun doğranan ürün sonra bu uzun parmak boyutundaki parçalar yan çevrilip tekrar kesilmesiyle küplere dönüştürülür.
Batonet kesim ne demek?
Yarım santim ya da 1 santim genişliğinde, 4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yönetimi.
Rondel kesim nedir?
Rondel kesim nedir?
Fransız temel kesim tekniklerinden rondelle 'rondel' şeklinde telaffuz edilir. Bu kesim tekniği sebzeleri kesmede kullanılır. Yuvarlak şekilli sebzelere uygulanır.
Batonet ne demek?
Jülyen kaç cm olmalı?
Jülyen kaç cm olmalı?
Jülyen Doğrama: Sebzelerin bıçak sırtı kalınlığında, yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda, ince çubuklar halinde doğrama şeklidir. Jülyen doğramaya halk arasında kibrit çöpü biçiminde doğrama da denilmektedir. Çiğ sebzelerin yanı sıra çorbalarda, et yemeklerinde kullanılan sebzelerin doğranmasında tercih edilir.
Jülyen kesim kaç cm?
Biftek yanı veya kalın kesim olarak bilinir. 8.5mm × 8.5mm × 6–6.5 cm ile 19mm × 19mm × 7.5 cm arası boylardadır. Baton (Batonnet); Fransızca küçük çubuktan gelir Yaklaşık 6mm × 6mm × 5–6 cm boyundadır. İnce Jülyen (Fine julienne); Yaklaşık 1.5mm × 1.5mm × 3–5 cm olarak ölçülendirilir.
En küçük doğrama şekli nedir?
En küçük doğrama şekli nedir?
Brunoise (Brunoaz) Doğrama En küçük doğrama şeklidir. Bütün parçaların aynı büyüklükte olmasına dikkat edilir. Bunu sağlamak için sebzeler önce jülyen şeklinde doğranır, daha sonra brunoise şekline getirilir.