- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Miralem peynir kimin?
Canan Urhan, "O dönem Menemen Emiralem'de bulunan çiftlikte keçilerimiz de vardı. Onların sütünden peynir yapıp, aile dostlarımıza tattırmaya başladım. Bu denemeler bir süre hobi olarak devam etti. 2008'de ise Miralem'i kurdum.
Canan Urhan kaç yaşında?
İzmirli 53 yaşındaki Urhan, 2005 yılında oğlunun yurt dışında üniversite kazanmasının ardından onu ziyaret etmeye başladı.
Örgü peyniri hangi yöreye aittir?
Örgü peyniri üretim tekniği bakımından kaşar peynirine, bileşim yönünden ise beyaz peynir ile benzerlik göstermektedir. Özellikle Diyarbakır'ın Karacadağ yöresinde geleneksel üretim koşulları ile üretilen örgü peyniri, inek sütünden elde edilen taze bir peynir çeşididir. Salamura bir peynir olduğu için tuzludur.
Miralem peynir nerede satılır?
SATIŞ VE SUNUM NOKTALARI
Lor peyniri hangi yöreye ait?
Erzurum ve Bayburt yöresinde lor, özellikle bu haliyle tüketilir.
Diyarbakır'ın Hangi peyniri meşhur?
Diyarbakır'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan örgü peyniri, lezzetli ve görsel açıdan da farklı bir yöresel peynir çeşididir. Örgü peyniri, Diyarbakır ve çevresinde salamura olarak yapılmaktadır. Diyarbakır örgü peyniri, Diyarbakır Karacadağ yöresinin tanınmış lezzetlerinden biridir.
Kaliteli Peynir Nasıl Anlaşılır?
- Taze peynirler kolay bozulur, olgunlaşmış peynirler daha dayanıklıdır.
- Niteliksiz bir peynirin tadı ve aroması bozuk, kokmuş, lezzetsiz, sert ve keskindir.
- Donuk, kirli beyaz renkli peynirler kaliteli değildir.
- Peynirin içinin bazı kısımları pembe renkteyse almayın.
Hangi ilin kaşar peyniri meşhur?
Bugün Kars ilinde modern tesislerde geleneksellik korunarak üretilen Kars Kaşarı ülkenin dört bir yanına pazarlanarak, yöre ekonomisinin en önemli sektörü olmuş, ülke genelinde ünü Kars ili ile özdeşleşmiştir.
Eski kaşar hangi yöreye aittir?
Doğu Anadolu bölgemiz Erzurum, Kars, Göle, Ardahan ilçe ve illeriyle eski kaşar üretiminde; iklim şartları, bitki örtüsü, rakım yani coğrafi şartlarıyla öne çıkmıştır. Yaklaşık 100gram kaşar peynirde 290 ile 300 arası kalori bulunmaktadır. Kars Bakkaliyesi Eski Kaşar ayrıca bir kalsiyum (CA) deposudur.
Lor peyniri tuzlu mu tuzsuz mu?
Lor peyniri, tuzsuz ve yağsız özelliğinden dolayı tatlı ve tuzlu tatlara uyum sağlayabilmektedir. Türk mutfağında lor peyniri en çok böreklerde kullanılmasının yanında, mevsim yeşillikleri ile hazırlanacak salatalarda da yer almaktadır.