Son Konular

Mezuniyeti kim onaylar?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Mezuniyeti kim onaylar?

Mezun olmaya hak kazanan öğrencilerin Enstitü Yönetim Kurulları tarafından mezuniyetlerine karar verilir. Yönetim kurulu kararı EBYS ortamında düzenlenir ve öğrenci işleri birimine gönderilir. Birim öğrenci işleri OBS üzerinden mezuniyet işlemlerini gerçekleştirir ve Dekan veya Müdürün onayına sunulur.

Mezuniyet kontrolü nasıl yapılır?

Mezuniyet işlemleri menüsünden Mezuniyet Kontrol Ekranı açılır. Açılan bu ekranda öncelikle kimlik bilgileri güncelleme butonuna tıklanarak öğrencinin kimlik bilgisi güncellenir. Arşivden çekilerek kontrol edilen dosyanın inceleme sonucuna göre aynı ekranda Uygunluk Durumu seçilir.

Üniversite mezuniyetleri ne zaman yapılır?

Üniversite mezuniyetleri ne zaman yapılır?
Mezuniyet Törenleri 15 – 30 Eylül 2021 tarihleri arasında pandemi koşulları gözetilerek uygun şartlarda ve seanslar halinde gerçekleşecektir.

Mezun oldum diplomamı nasıl alırım?

Mezun oldum diplomamı nasıl alırım?
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.

Diploma ekini kim imzalar?

(2) Diploma eki, Öğrenci İşleri Daire Başkanı tarafından imzalanır (Diploma ekinde sol alt köşede Öğrenci İşleri Daire Başkanının adı, soyadı ve imzası, sağ alt köşede Üniversitenin hologramı yer alır).

Mezuniyet kontrolü işlemleri ne anlama gelir?

Dönem sınav sonuçlarına göre mezuniyet şartlarını yerine getiren öğrencilerin durumu, Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü tarafından "Mezuniyet Kontrolü" olarak belirlenmiştir.

Mezuniyet incelemesinde olan öğrenci ne yapmalı?

Mezuniyet incelemesinde olan öğrenci ne yapmalı?
MEZUNİYET İNCELEMESİNDE OLAN ÖĞRENCİ: Mezuniyet şartları taşıyan öğrencilerin, sisteme aktarılan belgelerinin incelenip değerlendirildiği anlamına gelir. Mezuniyet incelemesindeki öğrenci mezun anlamına gelmez. Belgeler incelendiğinde öğrenci mezuniyet şartlarını taşımıyor ise tekrar aktif öğrenci durumuna getirilir.

Mezuniyet süreci hakkındaki bilgilerinizi detaylı bir şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz. Özellikle öğrencilerin mezuniyet sürecinde yapmaları gereken adımları ve diploma alımıyla ilgili bilgileri içeren detaylı açıklamalar oldukça faydalı olacaktır.

Mezuniyeti kim onaylar konusunda Enstitü Yönetim Kurulları'nın karar verdiğini ve bu kararın EBYS ortamında düzenlenerek öğrenci işleri birimine gönderildiğini belirtmişsiniz. Mezuniyet kontrolü ise öğrencilerin kimlik bilgilerini güncellemesi ve dosyalarının incelenerek uygunluk durumunun belirlenmesi sürecini kapsamaktadır. Üniversite mezuniyetleri ise pandemi koşulları gözetilerek belirli tarihler arasında seanslar halinde gerçekleştirilmektedir.

Diploma alımı konusunda ise mezun olduktan sonra geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartı veya nüfus cüzdanı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat edilerek diplomanın alınabileceğini belirtmişsiniz.

Ayrıca, diploma ekini Öğrenci İşleri Daire Başkanı'nın imzaladığını, Mezuniyet Kontrolü işlemlerinin ise Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ve belirlendiğini açıklamışsınız.

Son olarak, mezuniyet incelemesinde olan öğrencilerin durumunun, mezuniyet şartlarını taşıyıp taşımadıklarının incelenip değerlendirildiği ve belgelerin incelendikten sonra öğrencilerin mezun olup olmadığının kararlaştırıldığı bilgisini paylaşmışsınız. Bu kapsamlı bilgilendirme öğrencilere mezuniyet süreci hakkında net bir rehberlik sağlayabilir. Emeğiniz için teşekkürler!

Pekmezin icinde hangi vitaminler var?

Intercooler da sorun olursa ne olur?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt