Editör
Efsanevi Üye
Mezuniyet Balosu yapmak yasak mı?
Liseyi bitiren biri reşit olduğu için hukuken de bir bağlayıcılığı yok. Mezun durumundaki öğrenciler vilayetten bağımsız, özgürce ve gönüllerince diledikleri yerde kutlama yapabilirler.
Üniversite mezuniyetine ne giyilir?
Üniversite mezuniyetlerinde erkekler için kumaş pantolon, gömlek, ceket ve kravat klasiği çoğu zaman yeterli ve ideal bir seçimdir ancak söz konusu kızlar ise biraz daha geniş yelpazede düşünmekte fayda var. Ayrıca, mezun olduğunuz bölüme göre giyinmek çoğunun göz ardı ettiği bir durum.
Mezuniyet kıyafetine ne ad verilir?
Mezuniyet kıyafetine ne ad verilir?
Cübbe ilk olarak üniversite öğrencilerinin okul kıyafeti olarak kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonraları ise bu kıyafet sadece mezuniyetlerde giyilen kıyafetin adı olmuştur.
Mezuniyet organizasyonu nasıl yapılır?
Öğrencilerin bedenlerine göre adet belirlenir ve öğrencilere teslim edilir. Mezuniyet cübbesi ve kepi belirlendikten sonra geriye mezuniyet töreninin yapılacağı salon düzenlemesi ve ikramlar kalır. Bu aşamada eğitim kurumu isterse etkinliklerde deneyimli profesyonel bir organizasyon firması ile anlaşabilir.
Mezuniyet töreninde neler yapılabilir?
Mezuniyet töreni Fikirleri
- Tiffany sandalye veya Napolyon sandalye,
- Ses sitemi ve Işık sistemi,
- Podyum ve sahne,
- Kokteyl masaları ve kokteyl ikramları,
- Kırmızı halılar ve protokol,
- Volkan gösterisi,
- Balon süsleme,
- Konfeti gösterisi,
Mezuniyette ne yenir?
Mezuniyette ne yenir?
Menünün Hikayesi
- Yemek ve tuzlular:
- Kuzu kavurma.
- Pirinç pilavı
- Etli kuru dolma.
- Etli yaprak ve lahana sarması
- Şakşuka.
- Yumurtalı yeşil fasulye.
- Kuru sebzeli kızartma.
Lise diploması ne zaman basılır?
Diplomamı nasıl ve nereden alabilirim? Dönem sonunda mezun olan Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra ( konu ile ilgili duyuruları Mesleki Açık Öğretim Lisesi web sayfasından takip ediniz ) koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir.