Son Konular

Mevlana Degisim Programi hangi ulkeler var?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Mevlana Değişim Programı hangi ülkeler var?

HIZLI ERİŞİM
AVRUPA | ASYA PASİFİK | ORTA DOĞU VE KUZEY AFRİKA
Bulgaristan | Endonezya | Kuveyt
Çek Cumhuriyeti | Fiji Cumhuriyeti | Lübnan
Danimarka | Filipinler | Mısır
Estonya | Güney Kore | Oman

Mevlana Değişim Programı ne demek?

Mevlana Değişim Programı ne demek?
Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır.

Farabi kimler yapabilir?

Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilir. Lisans ya da önlisans öğrencileri hazırlık ve birinci sınıf düzeyinde iken programa katılamazlar.

Erasmus Öğrenci Değişim Programı Nedir?

Erasmus Öğrenci Değişim Programı Nedir?
Erasmus değişim programı, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki anlaşmalı bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir.

Farabi Değişim Programı ile hangi ülkelere gidilir?

Farabi Değişim Programı Kapsamındaki Üniversiteler
Protokol Metni | Website | Geçerlilik
Gaziantep Üniversitesi | http://farabi.gantep.edu.tr/ | 2026
Giresun Üniversitesi | http://farabi.giresun.edu.tr/ | 2026
Gümüşhane Üniversitesi | http://farabi.gumushane.edu.tr/tr/ | 2024
Hacettepe Üniversitesi | http://www.farabi.hacettepe.edu.tr/ | 2026

Değişim Programı ne demek?

Değişim Programı ne demek?
Bu program çerçevesinde, 15-18 yaş grubundaki lise öğrencileri 6 hafta ile 1 yıllık süreler arasında, farklı bir ülkede özenle seçilmiş bir evsahibi aile yanında kalır ve gittikleri ülkenin eğitim standartları ve sistemi çerçevesinde seviyelerine uygun bir eğitim kurumunda öğrenimlerine devam ederler.

Mevlana Değişim Programı paralı mi?

Değişim programı çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca bir eğitim öğretim ücreti ödemezler.

Erasmus Değişim Programı hangi öğrenciler yararlanabilir?

Erasmus Değişim Programı hangi öğrenciler yararlanabilir?
1- Örgün eğitim veren, Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir yüksek öğretim kurumunda öğrenci olunması. 2- Önlisans / lisans / yüksek lisans / doktora düzeyinde öğrenci olunması. 4- Öğrencisi olunan bölüme ait kurumlararası anlaşma(lar) bulunması.

Farabi Değişim Programı yurtdışı mı?

Öğrenci değişim programları genel olarak yurt dışı ve yurt içi kapsamında değerlendirilir. Söz konusu programlarla düzenlenen protokoller çerçevesinde üniversiteler arası karşılıklı öğrenci değişimine diğer bir deyişle öğrenim hareketliliğine olanak tanınmaktadır.

Farabi Değişim Programı Nedir yurtdışı?

Farabi Değişim Programı Nedir yurtdışı?
Farabi değişim programı, Yüksek Teknoloji Enstütileri bünyesinde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesin de eğitim alan, Yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programıdır.

Mevlana Değişim Programı, yurtiçindeki yükseköğretim kurumları ile yurtdışındaki yükseköğretim kurumları arasındaki öğrenci ve öğretim elemanı değişimini sağlayan bir programdır. Bu program kapsamında öğrenciler farklı ülkelerde eğitim alabilir ve kültürel bir deneyim yaşayabilirler. Mevlana Değişim Programı'nın kapsamında bulunan ülkeler şunlardır:

**Avrupa:** Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya
**Asya Pasifik:** Endonezya, Fiji Cumhuriyeti, Güney Kore, Filipinler
**Orta Doğu ve Kuzey Afrika:** Kuveyt, Lübnan, Mısır, Oman

Farabi Değişim Programı ise yüksek teknoloji enstitülerinde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrencilere ve öğretim görevlilerine yönelik ulusal bir programdır. Bu program kapsamında öğrenci ve öğretim elemanları, program dahilinde belirlenmiş üniversitelere değişim yapabilirler. Farabi Değişim Programı'nda yer alan ülkeler ise şunlardır:

- Gaziantep Üniversitesi
- Giresun Üniversitesi
- Gümüşhane Üniversitesi
- Hacettepe Üniversitesi

Bu programlar yurt içi ve yurt dışı olmak üzere öğrencilere farklı deneyimler ve eğitim imkanları sunmaktadır. Her biri öğrencilerin uluslararası alanda kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmaktadır.

Denetimli plan nedir?

Degerleme gunu ne demek?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt