- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Metal katkılı imalat nedir?
3d baskı teknolojisi olarak da bilinin eklemeli imalat yani katmanlı imalat, daha hafif, daha güçlü parçalar ve sistemlerin üretilmesini sağlayan endüstriyel üretime dönüştürücü bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Analog verilerden dijitale geçisin mümkün kıldığı bir başka teknolojik gelişme ekleme imalattır.
Metal eklemeli imalat nedir?
Eklemeli Üretimin (EÜ) metal tozları ile birlikte kullanılması yeni ve büyümekte olan bir endüstri sektörüdür ve bu alanda önde gelen şirketlerin çoğu Avrupa'da bulunmaktadır. Bu yöntem, daha önce olduğu gibi sadece prototipler değil, metalden bitmiş şekilli karmaşık parçalar üretmek için de uygun bir yöntemdir.
Eklemeli üretim yöntemleri nelerdir?
Eklemeli imalat yöntemleri Lazer Işını ile Eritme (LBM), Elektron Işını ile Eritme (EBM) ve Laser ile Metal Biriktirme (LMD) yöntemleridir.
Katmanlı üretim yöntemi hangi aşamalardan oluşur?
Katmanlı Üretimle, sanal üç boyutlu bir CAD model üçgensel kafes yüzeyli bir modele (STL) dönüştürülür. Model, özel yazılımlarla katmanlara dilimlendikten sonra 3 boyutlu yazıcı vasıtası ile tabandan başlanarak katman katman fiziksel bir modele dönüştürülmektedir.
EBM prosesinin özellikleri nelerdir?
EBM prosesi, yüksek ergitme kapasitesi ve yüksek verimlilik için ihtiyaç duyulan enerjiyi üreten yüksek güçlü bir elektron ışınına dayanır. Elektron ışını, son derece hızlı ve doğru ışın kontrolü sağlayan elektromanyetik bobinler tarafından yönetilir.
EBM yöntemi nedir?
EBM teknolojisi, tamamen yoğun metal tozlarını güçlü bir elektron ışını ile eriterek katman katman inşa eden bir prosestir. Tıp, havacılık, savunma ve otomotiv alanlarında başarılı bir şekilde kullanılan katmanlı imalat teknolojisidir. Güvenli ve çevre dostu bir teknolojidir.
Eklemeli imalat nasıl yapılır?
Bundan dolayı, imalat yöntemi, mikro yapı ve iç yapı arasındaki ilişkinin etkilerini detaylı olarak incelemenin daha faydalı olduğunu belirtmişlerdir. Eklemeli imalat yöntemleri Lazer Işını ile Eritme (LBM), Elektron Işını ile Eritme (EBM) ve Laser ile Metal Biriktirme (LMD) yöntemleridir.
İmalat türü nedir?
Talaşlı ve talaşsız imalat yöntemleri olmak üzere genel olarak ikiye ayrılır. Talaşlı imalat yöntemleri, tornalama, frezeleme, matkapla delme, taşlama olarak genelleştirilebilir. Talaşsız imalat yöntemleri ise genel olarak, döküm, dövme, soğuk/sıcak çekme, ekstrüzyon ve sac metal işleme olarak ayrılabilir.
Katmanlı imalat yöntemi nedir?
Katmanlı imalat, çoğunlukla ana imalat yöntemi olup, yüzey düzeltme/çapak alma gibi tesviye ve ısıl işlemler, imalat sonrası uygulanabilmektedir. Bu sistemde, toz halindeki ham metalin istenilen noktalara lazer veya elektron ışını gibi enerji kaynakları ile ısıtılıp eritilerek püskürtme yapılır.
Eklemeli üretim ne demek?
Eklemeli üretim, üç boyutlu model verileri kullanarak, malzemelerin katmanlar halinde üst üste birikmesiyle nesnelerin oluşturulduğu üretim yöntemidir.
EBM prosesi ile ne üretilir?
Işın-tabanlı toz yatak sistemlerinde (LBM [Laser Beam Melting] ya da EBM [Electron Beam Melting]), ilk olarak bir yapım platformunun üzerinde bir toz katmanı uygulanır. Ardından bir lazer ya da elektron ışını, tozun üst katmanını seçmeli olarak ergitir.
Katmanlı üretim ne demek?
Katmanlı üretim, uzun zamandır kullanılan üç boyutlu yazıcılar ile yapılan hızlı prototipleme aşamasının gelişmiş ve endüstriyel anlamda işlevselleşmiş hali olarak tanımlanabilir. Endüstriyel üretim aşamaları, özellikle karmaşık ve çok fonksiyonlu ürün yapma sürecinde giderek uzayabiliyordu.