- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Mesleki öğrenme nedir?
Mesleki öğrenme, öğretmenlere yeni öğretim programıyla ortaya çıkan ihtiyaçları karşılayacak uygulamalar geliştirmede ve okulu iyileştirmede belirleyici bir rol alma fırsatı sağlar.
Mesleki gelişim ilkeleri nelerdir?
Doğruluk. Doğruluk; doğru sözlülük ve güvenirliğe işaret eden bir kavramdır.
Mesleki öğrenme topluluğu nedir?
Mesleki öğrenme topluluğu, (professional learning communities = PLCs) mesle- ki uygulamalarını ortak olarak inceleyen ve geliştiren eğitimciler, yöneticiler, toplu- luk üyeleri ve diğer paydaşlardan oluşan bir gruptur.
Mesleki Gelisim Atolyesi ne demek?
Mesleki Gelişim Atölyesi dersi, grup çalışmaları aracılığıyla öğrencilerin iş birlikli öğrenmesine, sorumluluk almasına ve farklı deneyimler kazanmasına fırsat yaratmaktadır. Bu sebeple öğrenci gruplarının heterojen oluşturulmasına dikkat edilmelidir.
Mesleki Gelişim Atölyesi dersine kimler girebilir?
KAMU (MEMURLAR)
Etik ne demek mesleki gelişim?
Meslek etiği, bir meslekle ilgili neyin doğru, neyin yanlış olduğunu belirleyen, o meslekle ilgili birtakım davranış kuralları (etik kurallar) oluşturan ve mesleğe mensup kişilerin bu davranış kurallarına uymasını zorunlu kılan, uymayanları meslekten çıkaran, hizmet ideallerini koruyan ilkeler bütünüdür.
Öğretmenlerin mesleki gelişimi için neler yapılabilir?
"Öğretmenler olarak meslekî gelişimi sağlamanın yolu yüksek lisans yapmak ya da alanımızla ilgili hizmet içi eğitim, seminer, kurs veya eğitim etkinliklerine katılmaktır.
Öğrenme Topluluğu nedir?
Öğrenme toplulukları, öğretmenlerin tutum ve yeteneklerinin mesleki gerçeklikleri (okullar ve çalıştıkları ortamlar) bağlamında karşılıklı işbirliği yoluyla daha iyi teşvik edildiği tezine dayanır.