Editör
Efsanevi Üye
Mesleki öğrenim nedir?
Mesleki Eğitim; toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği eğitimdir.
Mesleki eğitimde hangi meslekler var?
3308 Sayılı Yasa Kapsamında Bulunan Meslek Dalları Hangileridir?
- TESVİYECİLİK.
- TORNACILIK.
- FREZECİLİK.
- VARGEL PALANYA.
- TAŞLAMA ALET BİLEME.
- SOĞUK DEMİRCİLİK.
- KAYNAKÇILIK.
- SAÇ İŞLERİ
Mesleki eğitim Merkezleri ne zaman açılıyor?
Mesleki eğitim Merkezleri ne zaman açılıyor?
Yazıda, aynı kanun kapsamında bulunan özel öğretim kurumlarından çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri …
Mesleki ve teknik eğitimi nedir?
Meslekî ve teknik eğitim sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası meslekî yeterliliğe, meslek ahlâkına ve meslekî değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Iş başında eğitim ne demek?
İşbaşı eğitim programları; Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.
Mesleki Eğitim Merkezi mezunları lise yerine geçer mi?
Mesleki Eğitim Merkezi mezunları lise yerine geçer mi?
ustalık-kalfalık Kalfalık ve ustalık Belgesi olan ortaokul mezunları, mesleki lisesi diploması da alabilecekler. Mesleki Eğitim Merkezlerinde (Çıraklık Eğitim Merkezi) Kalfalık ve Ustalık eğitimi alan öğrencilerin Lise diploması almalarının önü açılmıştır.
Mesleki Eğitim Merkezi haftada kaç gün?
Çıraklık eğitimi süresi mesleklerin özelliği dikkate alınarak 2-4 yıl arasında belirlenmektedir. Çıraklar, eğitim süresince haftada bir gün (8-10 saat) teorik eğitim görmek üzere mesleki eğitim merkezlerine devam ederler.
Mesleki amacı nedir?
Meslek, insanlara faydalı mal veya hizmet üretebilmek ve karşılığında da para kazanabilmek amacı ile yapılmakta olan, belli bir eğitim ile kazanılan sistemli ve geniş kapsamlı bilgilere ve yeteneklere dayalı, kuralları toplum tarafından belirlenmiş olan etkinlikler bütününü ifade eder.
Çıraklık eğitim sigorta girişi sayılıyor mu?
Çıraklık eğitim sigorta girişi sayılıyor mu?
3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler hakkında yalnızca iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası hükümleri uygulanır. Bunlar hizmet akdi kapsamında sigortalı sayılırlar.