- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Mesleki gelişimin amacı nedir?
Hem okul içinde hem de okul dışında öğretmenlerin mesleki becerilerine, öğretme ve öğrenme metotlarına destek olmak amaçlı, tüm bu çalışmalara mesleki gelişim denmektedir. Etkin ve güçlü bir öğretme ile öğrenme metodu elde ederek, öğretmenler çok daha güçlü bir eğitim imkanı sağlar. …
Mesleki gelişim süreci nedir?
Mesleki gelişim süreci, çocuklukta bir meslek fikrinin oluşmaya başladığı andan itibaren, yetişkinlikte herhangi bir meslek sahibi oluncaya kadar geçen evrelerden oluşu ve bu süreyi kapsar. Aslında bu tanımdan da konunun ana fikrini basitçe kavrayabiliriz.
Mesleki gelişim modülleri ne demek?
Mesleki gelişim modülleri, programdaki açıklamalar dikkate alınarak öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarda eğitim öğretim sürecine dağılım yapılarak uygulanır. Modülün Amacı : Farklı ortam ve durumlarda etkili iletişim kurma becerisi geliştirebilme.
Mesleki gelişim için neler yapılabilir?
Mesleki gelişim kavramı, hizmet içi eğitim, personel geliştirme, kariyer geliştirme, insan kaynakları geliştirme gibi kavramların evrimiyle gelişmiştir.
Öğretmenler kendilerini nasıl geliştirebilir?
Yeni mezun öğretmenlere ipuçları
- Organize olun. Öğretmenlerin her gün ilgilenmek zorunda kaldığı kağıt, defter ve dijital dokümanların sayısı oldukça fazla.
- Sınıf kültürü oluşturun.
- Diğer öğretmenlerle iletişim.
- Kendi profesyonel gelişim ağınızı oluşturun.
- Yardım isteyin.
- Cesur olun.
- Rahat olun.
Iyi bir öğretmen olmak için neler yapmalıyız?
İyi Öğretmen Nasıl Olunur?
- İyi bir öğretmen olumlu bir öğretmendir.
- Onlara arkadaşça yaklaşın ama fazla ileri gitmeyin.
- 3. Derslerinizi hayatlarıyla ilişkilendirin.
- Zamanınız akıllıca kullanın.
- Daha fazla açıklama yapın.
- Çeşitli şekillerde öğretin.
- 7. Kararlı olun.
- 8. İyi bir öğretmenin daima hedefleri vardır.