Modoratör
Efsanevi Üye
Mesleki eğitim projeleri ne demek?
mesleki eğitime yönelik politika ve uygulamalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir mesleki eğitim programıdır. kurumlar proje sunabilirler. Ancak proje başvuruları bireysel olarak kabul edilmemektedir.
Mesleki ve teknik eğitimler nelerdir?
Mesleki ve teknik eğitimler nelerdir?
Meslekî ve teknik eğitim sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası meslekî yeterliliğe, meslek ahlâkına ve meslekî değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Mesleki eğitim Merkezine kimler girebilir?
Mesleki eğitim Merkezine kimler girebilir?
En az ortaokul mezunu olan herkes yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda istenilen eğitime başvuru yapılabilmektedir. Haftada 1 gün okulda, 4 gün ise işletmelerde eğitim alınmaktadır. 9,10 ve 11. sınıflar asgari ücretin en az %30'unu, 12. sınıflar en az yarısı kadar maaş alırlar.
Mesleki eğitim Neden Gereklidir?
Neden Meslekî Eğitim Meslekî ve teknik eğitim sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası meslekî yeterliliğe, meslek ahlâkına ve meslekî değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Mesleki eğitim Merkezi programi nedir?
Mesleki eğitim Merkezi programi nedir?
Mesleki eğitim merkezi programı; Okulda verilen teorik eğitim ile işletmelerde yapılan pratik eğitimin bir bütünlük içerisinde uygulandığı, bireyleri bir mesleğe hazırlayan, mesleklerinde gelişmelerine olanak sağlayan, Kalfalık/Ustalık belgesine ve diplomaya götüren program türüdür.
Meslek ve teknik eğitim nedir?
Meslek ve teknik eğitim nedir?
Teknik eğitimler nelerdir?
Mekanik alandaki uğraşlara, sanayi ile ilgili işlere veya uygulamalı bilim alanlarına ilişkin eğitim.
Mesleki eğitim ne işe yarar?
Mesleki eğitim ne işe yarar?
Mesleki eğitim; mesleki veya teknik eğitim veren okul veya kurumları tarafından kişilerin becerilerini belirli bir seviyeye getirebilmeleri amacı ile verilen eğitimi ifade eder. Bu eğitimler vasıtası ile iş bulmak isteyen kişilerin iş yaşamına kazandırılması amaçlanır.