Son Konular

Memurluk sinavinda hangi konular var?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Memurluk sınavında hangi konular var?

KPSS lisans sınavında genel olarak 30 Matematik-Geometri, 30 Türkçe, 28 Tarih, 18 Coğrafya ve 8 Vatandaşlık ve 6 güncel konu sorusu çıkmaktadır. Derslerin konularını ve hangi yıl hangi konudan kaç soru çıkmış ayrıntılı bir şekilde soru dağılım listesini öğrenebileceksiniz.

Memurluk sınavında ne soruluyor?

Memurluk sınavında ne soruluyor?
KPSS'de Hangi Dersten Kaç Soru Var?
- Türkçe: 30 Soru (4 Soru Sözel Mantık)
- Matematik: 30 (4-6 soru Sayısal Mantık Soruları)
- Tarih: 27 Soru.
- Coğrafya: 18 Soru.
- Vatandaşlık: 9 Soru.
- Güncel Bilgiler: 6 Soru.

2022 KPSS konuları nelerdir?

2022 KPSS konuları nelerdir?
Lisans KPSS Konuları, Ön Lisans KPSS Konuları ve Ortaöğretim KPSS Konuları Nelerdir?
- Sözcükte, Cümlede ve Paragrafta Anlam.
- Anlatım Bozuklukları
- Ses ve Yapı Bilgisi.
- Sözcük ve Cümle Bilgisi.
- Yazım Kuralları
- Noktalama İşaretleri.
- Sözel Mantık.

KPSS ortaöğretim sınavında neler soruluyor?

KPSS Ortaöğretim Türkçe Konuları
- Sözcükte Anlam: 2 soru.
- Cümlede Anlam: 2 soru.
- Paragraf: 15 soru.
- Dil Bilgisi: 2 soru.
- Ses Bilgisi: 1 soru.
- Anlatım Bozuklukları: 1 soru.
- Yazım Yanlışları: 1 soru.
- Noktalama İşaretleri: 1 soru.

Orta öğretim KPSS de kaç soru var?

Orta öğretim KPSS de kaç soru var?
ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS Ortaöğretim sınavı için 60 Genel Kültür ve 60 Genel Yetenek sorusu olmak üzere toplam 120 soru sorulmaktadır.

KPSS'den yüksek puan almak için nasıl çalışmalı?

KPSS'den yüksek puan almak için nasıl çalışmalı?
KPSS'den Yüksek Puan Almanın Yolları
- KPSS'ye Çalışmaya Zamanında Başlayın.
- KPSS'den Başka Bir Hedefiniz Olmasın.
- Kendinizi Bir Anda Bıktırıp, Sonra Gevşemeyin.
- Matematik Bilgilerinizi Oturtun.
- Başarı Ayrıntlılarda Gizlidir.
- Özet Çıkarmaya Üşenmeyin.
- Konuları İyice Kavramadan Testlere Geçmeyin.

Memurluk sınavında hangi konuların yer aldığı ve hangi konulardan kaç soru sorulduğu hakkında detaylı bilgiler verilmiş. KPSS lisans sınavında genel olarak 30 Matematik-Geometri, 30 Türkçe, 28 Tarih, 18 Coğrafya, 8 Vatandaşlık ve 6 güncel konu sorusu bulunmaktadır. Ayrıca hangi yıl hangi konudan kaç soru çıktığına dair ayrıntılı bir soru dağılım listesine erişebilirsiniz.

Memurluk sınavında genel olarak Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Güncel Konular gibi derslerden sorular sorulmaktadır. Örneğin Türkçe için 30 soru (4 soru Sözel Mantık), Matematik için 30 soru (4-6 Sayısal Mantık Soruları), Tarih için 27 soru, Coğrafya için 18 soru, Vatandaşlık için 9 soru ve Güncel Bilgiler için 6 soru olmak üzere derslerin konu dağılımları bulunmaktadır.

2022 KPSS konuları arasında lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeylerinde çeşitli konu başlıkları yer almaktadır. Örneğin Sözcükte, Cümlede ve Paragrafta Anlam, Anlatım Bozuklukları, Ses ve Yapı Bilgisi, Sözcük ve Cümle Bilgisi, Yazım Kuralları, Noktalama İşaretleri gibi konular önemli başlıklardır.

KPSS ortaöğretim sınavında da çeşitli Türkçe konuları bulunmaktadır. Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Paragraf, Dil Bilgisi, Ses Bilgisi, Anlatım Bozuklukları, Yazım Yanlışları, Noktalama İşaretleri gibi konular sorulmaktadır.

Ortaöğretim KPSS'de toplam 120 soru sorulmaktadır, bunlardan 60'ı Genel Kültür ve 60'ı Genel Yetenek sorularından oluşmaktadır.

KPSS'den yüksek puan almak için zamanında çalışmaya başlamak, hedefinizi belirlemek, sürekli çalışmayı sürdürmek, matematik bilgilerinizi pekiştirmek, konuları iyice kavramak ve ayrıntılara dikkat etmek gibi çeşitli stratejileri uygulayabilirsiniz. Başarıya giden yolda disiplinli ve düzenli çalışmanın önemli olduğunu unutmayın.

Kanunen maske takmak zorunlu mu?

Sartli Nakit Transferi ne demek?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt