Editör
Efsanevi Üye
Membran ısı yalıtımı sağlar mı?
Membran uygulamaları hem ısı hem de su yalıtımı konusunda uygulanan malzemeleridir. Membranların su yalıtımında kullanılması işle birlikte bina ve konutların su ve neme karşı korunması sağlanıyor. Isı yalıtımındaki faktörü ise bina ve konutların kışın soğuktan yazın da sıcaktan korunmalarını esas alıyor.
Teraslarda su yalıtımı için hangi yöntemler kullanılır?
Teraslar için3 tip su yalıtım yöntemi uygulanır. Biri sürme tip su yalıtımı, yapıştırmalı su yalıtımı ve Polyurea teraslı su yalıtım yöntemleridir.
Teraslarda ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Teraslarda ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Bitüm tabakaları iyice kuruduktan sonra ısı yalıtımı için EPS veya XPS levhalar döşenir. Bu levhaların döşenmesi yanyana dizmekten ibarettir. Isı yalıtım levhalarının üzerine 100gr/m² ağırlığında geotekstil keçe ayırıcı tabaka olarak serilir. Daha sonra bir sıra çakıl serilip, şap ve kaplama yapılabilir.
Membran üstüne ne sürülür?
Membran üstüne ne sürülür?
Sıvı membran uygulamasından yüzey ile adransın artması için uygulama yüzeyinin harç döküntülerinden, tozdan ve yabancı maddelerden arındırılması gerekmektedir. Bundan sonra yapılacak ilk işlem astar uygulaması olacaktır.
Teras su akıtıyor ne yapmalıyım?
Temiz su borularındaki suda azalma olmadığı için sızan su da süreklilik bulunur. Bundan emin olmak için dairenin ana su vanasını kapattığınızda terastan akan suda azalma meydana gelir. Teras akıyor olmasının sebebi fayanslardan kaynaklıysa eğer, teras katın balkonundaki fayanslara yeniden derz dolgu yapılmalıdır.
Çatı akmasına ne iyi gelir?
Pek çok sebeplere bağlı olarak meydana gelen çatı akması problemi özellikle yoğun yağmur ve kalitesiz su yalıtımı sonucunda meydana geliyor. Bu durumda kaliteli su yalıtımı yaptırılmasında faydalar bulunuyor. Kaliteli su yalıtımı beraberinde en şiddetli yağışlarda dahi çatıda akma problemini minimum düzeye düşürüyor.
Çatı akmasına ne yapılır?
Çatı akmasına ne yapılır?
Bu inovatif çözümlerden bir tanesi sprey mobil tabancalarla kolaylıkla uygulanan polyurea su yalıtımıdır. Polyurea maddesi tamamen su sızmalarında kullanılan ve bu sızmalar için geliştirilmiş kimyasal bir madde olmasına karşın evinize hiçbir zararı olmamaktadır.