Son Konular

Meleklerin Mucizeleri

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
in Mucizeleri

* Başta Buhari ve Muslim gibi hadis imamları beraberce haber veriyorlar ki: Bir defasında Hazreti Cebrail (as), beyaz elbiseli bir insan suretinde gelmiş Allah Resulu (asm) sahabeleri icinde otururken, yanına gitmiş ve İman, İslam, ihsan nedir; tarif et? diye sormuş Allah Resulu (asm) tarif etmiş Oradaki sahabeler de dinleyip ders almış O zat, misafir gibi gorunurken, ustunde yolculuk alameti yoktu Kalktı, birden kayboldu O gittikten sonra Allah Resulu (asm) Size ders vermek icin Cebrail boyle yaptı diyerek gelenin kim olduğunu sahabelerine haber verdi

*Yine pek cok kaynakta hadis ilminin buyuk imamları tarafından nakledilir ki, Hazreti Cebraili (as) cok defa, sahabelerden yuz guzelliği ile meşhur Dıhye (ra) suretinde, Allah Resulunun (asm) yanında sahabeler goruyorlardı Orneğin, Hazreti Omer, İbni Abbas, Usame bin Zeyd bin Haris, muminlerin annesi Hazreti Ayşe ve Hazreti Ummu Seleme (Radıyallahu Anhum Ecmain) gibi sahabeler pek cok defalar nakletmişlerdir ki: Biz Hazreti Cebraili, Dıhye (ra) suretinde, Resulullahın (asm) yanında cok defalar goruyoruz

* Guvenilir kaynaklarda, cennetle mujdelenmiş sahabelerden İran fatihi Sad ibni Ebi Vakkasdan naklediliyor ki: Uhud Savaşında, Resulullahın (asm) iki tarafında, iki beyaz elbiseli şahsı ona nobetci gibi, muhafızlık eder suretinde gorduk İkisinin de daha sonradan Hazreti Cebrail ve Hazreti Mikail olduğunu anladıkDemiştir

* Hem Peygamberimizin (asm) amcasının oğlu olan Ebu Sufyan ibni Haris ibni Abdulmuttalib, sağlam kaynaklarda haber veriyor ki: Bedir Savaşında, gokle yer arasında, beyaz elbiseli, atlı zatları gorduk

* Hem Hazreti Hamza (ra), Allah Resulune (asm) Ben Cebraili gormek istiyorum diye ricada bulundu Efendimiz (asm) de Kabede ona Cebraili (as) gosterdi Hazreti Hamza dayanamadı, kendinden gecip yere duştu

Bu turden meleklerle goruşme şeklinde meydana gelen hadiseler cokca vuku bulmuştur

Şevval orucunun fazileti

Hatim Nedir

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.381
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt