Editör
Efsanevi Üye
Melek balığı ne sever?
Melek Balığı Genel Özellikleri Yarı agresif balıklardır. Derin ve geniş sularda yüzmeyi severler. Ortalama 10 yıl ömürleri vardır. Yoğun bitkili suları sever ve bitkilerin arasında kamufle olurlar.
Melek balığı eş tuttuğunu nasıl anlarız?
Eğer eş tutacak boyda iseler. Eşler diğer balıklardan kendini ayırır. Yer sahiplenir. Erkek diğer balıklardan eşini uzak tutmaya çalışacaktır muhakkak.
Melek balığı akıntı sever mi?
Melek balığı akıntı sever mi?
Doğal ortamları çok yavaş akıntı olan nehirler, o yüzden ne kadar az olursa o kadar iyi olur. Kardeşim benim akvaryumumda akıntı var ama üstten bi akıntı sağladım melek balıkları genelde orta seviyede yüzdükleri için rahatsız olmuyorlar.
Melek balığı ışık sever mi?
Özellikle melek balığı bitkilerin ve gölgeliklerin bol bulunduğu yerde yaşar buda ışığı ne kadar az sevdiğini gösteriyor 50 60 watt gücünde bir ışığı akvaryuma veripte birde beyaz ve açık renkli kumlar kullanırsanız ışık bu sefer zemindende yansıyarak balığı 2 kat rahatsız edecektir siz bakıyorsunuz diye bunun doğru …
Melek balıkları ne zaman ürer?
Kalabalık tanklarda ya da başka balıkların olduğu tanklarda yumurtlama süresi oldukça uzar. Deneyimlerinden edindiğime göre yaklaşık 30 günde bir yumurtluyorlar. Eğer eşleri ayırıp üretim akvaryumuna alırsanız; üretim akvaryumunda sürekli canlı yem verirseniz (özellikle tubifex) bu süre 9-10 güne kadar düşüyor.
Melek balığı kaç cm olur?
Melek balığı kaç cm olur?
Melek balığı (Pterophyllum scalare), çiklitgiller (Cichlidae) familyasından doğal yaşam alanı Amazon Nehri havzası Peru, Kolombiya, Brezilya, Oyapack nehri Fransız Guyanası, Essequibo nehri Guyana olan bir balık türü. Yaklaşık 10 cm boya erişebilen, Cichlidae familyasından, tatlı suda yaşayan bir balık türüdür.
Melek akvaryumu nasıl olmalı?
Melek balıklarının akvaryum içerisinde beraber yaşayabildiği balıklar; lepistes balığı, moli balığı, plati balığı, discus balığı vatoz balığı, çöpçü balığı, tetra balığı çeşitleri, kılıçkuyruk balığıdır.