Son Konular

Medya aracları nelerdir

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

SoruCevap

medya araclarının bize sağladığı yararlar nelerdir

Medya Aracları
Radyo
Televizyon
Gazete
İnternet

Her ceşit bilgiyi bireye ve topluluklara aktaran, eğlendirme, bilgilendirme, ve eğitme gibi 3 temel sorumluluğa sahip gorsel, işitsel ve hem gorsel, hem işitsel aracların tumune medya diyoruz

Medya haber niteliği taşıyan olayları gundeme taşır halkın bilgilenmesini sağlar Bu gorevi yaparken de; etik hukuksal ve toplumsal değerleri goz onunde bulundurur Halkın bilgi almasında bilinclenmesinde onemli bir gorevi yerine getirir

Medya ve eğitim birbirinden bağımsız duşunulemez Her ikisi de toplumun olmazsa olmazıdır Medya ilke olarak; haberlerin ve olayların eğitici yanını goz ardı edemez Eğitim ilkeleri goz onunde tutularak programlar haberler goruntuler vermek zorundadır

Gunumuzde Toplumların yonlendirilmesinde Medya tek belirleyici guc hale gelmiştir Verdiği her mesaj toplumlarda yankısını hemen bulmuştur Bir klipteki veya filmdeki intihar goruntusu bile insanları etkilemiş bazı kişilerin intihar denemelerine yol acmıştır Yine dizilerdeki argo soylemler sokaktaki halkın gunluk konuşma diline girivermiştir

Medyada cıkan sosyete haberleri unlulerin yaşamları; toplumda ozenti haline getirilip kolay para kazanma yolları arayışını coğaltmış kadınların kotu yollara duşmesine neden olunmuştur

Ozellikle son gunlerde; taciz tecavuz gibi haberlerin coğaldığı aşikardır Her gun cinsel icerikli haberler gormek kanıksanmış durumdadır

Medya bu haberleri yaparken; toplumun psikolojisini haberin etkisini verilen mesajı duşunuyor mu? Duşunseydi haberleri gundeme taşırken daha dikkatli olurdu Bu tip haberlerin suc oranını artırdığını bireyleri suca ittiğini duşunerek daha ilkeli yayın yapardı

Daha fazla okunmak izlenmek ve reyting toplamak uğruna toplumu eğitici yonunu bir tarafa itiliyor Her gecen gun; bireyci guvensiz korkak sucu işlemeye hazır ve de uretmeyen bir toplum oluşmasına neden oluyor

Eğitimde "kotu ornek değil "iyi ornek her zaman ilke alınır İyi ornekler ve odullerle eğitim amacına ulaştırılmaya calışılır Ceza kesinlikle bir yontem olarak secilmez

Medya kotu ornekleri gundeme taşıyarak adeta bireyleri suca teşvik etmekte işin eğitim yonunu duşunmemektedir Ulkesel toplumsal menfaatler goz ardı edilmektedir

Bir taraftan sigara goruntuleri yasaklanırken; diğer taraftan şehir eşkıyalarının magandaların ahlaksızların tacizcilerin yaptıkları ettikleri gunlerce topluma izletilmektedir

Gundeme taşınan bu gibi olaylar buna benzer yeni olayları tetiklemekte; toplumda guvensizlik ve korkuyu yeşertmekte; halk sokağa cıkmaya korkar hale gelmektedir

Cocuklara yonelik dizi ve filmlerde; buyuculer sihirbazlar birden yok olmalar veya ortaya cıkmalar gibi bilimsel temeli olmayan goruntulerle; cocuğu hayatın gerceklerinden koparmakta hayal dunyasında yaşayan cocuklar haline getirmektedir

Medya ve eğitim temel iki unsurdur Medya topluma verdiği mesajları cok iyi hesap etmeli bu konularda duyarlı ve sorumlu davranmalıdır İlkesiz yapılan yayınlar; suc ve suclular olarak geri donmekte toplumsal cozulmeler ve travmalar yaşanmaktadır

Yaşanası bir ulke istiyorsak; medya biran once bu yayımcılık anlayışını tekrar gozden gecirmelidir

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

Turkiye'de Erozyonun Boyutu Hakkında Bilgi

S

maraton koşusu kac km dir

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri