Editör
Efsanevi Üye
Mebbiste hangi bilgiler var?
Ayrıca Mebbis'in hizmetleri arasında sendika, hizmet puanı, izin işlemleri, hastalık ve refakat izni, kişilerin özlük ve kimlik hakları, hizmet yılı gibi bütün bilgilere de ulaşılabilmektedir.
MEBBİS nasıl ve ne amaçla kullanılır?
MEBBİS (Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri), Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir.
MEBBİS Personel giriş nasıl yapılır?
E OKUL MEBBİS GİRİŞİ NASIL YAPILIR? MEBBİS'e giriş www.mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodu ile giriş yapılıyor.. Bu sayfa üzerinden sizin için belirlenmiş olan kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu yazarak kolaylıkla MEBBİS ana sayfasına erişilebiliyor.
Mebbiste hangi işlemler yapılır?
Mebbiste hangi işlemler yapılır?
Bu uygulamada e-yatırım işlemleri, personel işlemler, halk eğitim işlemleri, e-okul, e-taşınır, açık öğretim kurumları işlemleri, e-akademi işlemleri, e-yurt işlemleri, e-burs işlemleri, evrak işlemleri gerçekleştirilmektedir.
MEBBİS açılımı ne?
MEBBİS açılımı ne?
Milli Eğitim Bakanlığı, gelişen teknolojiyi kullanarak, işlemleri daha hızlı ve güvenilir yapmak için MEBBİS sistemini devreye soktu. Açılımı, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri olan bu uygulama vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
MEBBİS üzerinden neler yapılabilir?
MEBBİS uygulamasında öğretmenler, öğrenciler, müdürler, idari personeller ve veliler işlem yapabilmektedir….Bu uygulamada gerçekleştirilebilen işlemler şunlardır:
- E-yatırım işlemleri,
- Personel işlemler,
- Halk eğitim işlemleri,
- E-okul,
- E-taşınır ,
- Açık öğretim kurumları işlemleri,
- E-akademi işlemleri,
- E-yurt işlemleri,
Öğretmen sağlık raporu nereye işlenir?
Alınan Raporlar konusunda ise; Öğretmenin aldığı Raporu Okul İdaresi nereye kaydeder.
Mebbis E Personel Modülü ne nasil girilir?
MEBBİS'e giriş yapabilmek için öncelikle görev yapılan okul müdürlüğünden MEBBİS kullanıcı adı ve şifresi alınmalıdır. Sisteme sadece kullanıcı adı ve şifresi olanlar giriş yapabiliyor. MEBBİS sistemine; mebbis.meb.gov.tr adresinden giriş yapılıyor.
Mebbise kimler kayıt olabilir?
Mebbise kimler kayıt olabilir?
Mebbis; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'nin kısa adıdır. Yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın sağladığı tüm hizmetler ve olanaklar Mebbis üzerinden yapılabiliyor. Mebbis öğretmen girişi modülü ile öğretmenler, müdürler, idari personel, öğrenciler ve veliler işlem yapabilmektedir.
MEBBİS kurum girişi nasıl yapılır?
MEBBİS kurum girişi nasıl yapılır?
MEBBİS GİRİŞİ NASIL YAPILIR? MEBBİS'e giriş yapmak için mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi gerekiyor. Bu sayfa üzerinden sizin için belirlenmiş olan kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu yazarak kolaylıkla MEBBİS anasayfasına erişilebiliyor.
MEBBİS şifremi unuttum ne yapabilirim?
1 ) MEBBİS sisteminde kayıtlı olan kullanıcılar şifrelerini unutmaları halinde, MEBBİS sisteminin ana ekranında bulunan " Şifremi Unuttum" linki veya aşağıdaki "MEBBİS kullanıcıları için şifre hatırlatma ekranına gitmek istiyorum." linkine giriş yaparak şifrelerini öğrenebilirler.
MEBBİS yenilendi mi?
Mebbis Giriş ekranı yenilenen arayüzü ile tüm öğretmenlerin hizmetine girmiştir. Değişen arayüze öğretmenlerimiz https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden, kendi mebbis şifreleriyle giriş yaptıktan sonra, mebbis ekranına ulaşmanın yanında, her bir öğretmenin girebileceği, tüm sayfalara tek şifre ile girebileceklerdir.
MEBBİS kimler kayıt olabilir?
MEBBİS de hangi işlemler yapılır?
MEBBİS de hangi işlemler yapılır?
MEBBİS 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılmıştır….Temel olarak gerçekleştirilen işlemler ise şu şekildedir;
- E-Yatırım İşlemleri.
- Personel İşlemleri.
- Halk Eğitim İşlemleri.
- E-Okul ve E-Taşınır.
- Açık Öğretim Kurumları İşlemleri.
- E-Akademi İşlemleri.
- E-Yurt İşlemleri.
- E-Burs İşlemleri.