S
SoruCevap
Mazı, TDK'ya göre köy veya mahalle demektir. Mazı ne demek TDK? sorusunun cevabı, Türk Dil Kurumu'na göre köy veya mahalle anlamına gelir. Mazı kelimesi, genellikle yer adı olarak kullanılır ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde bulunan birçok köyün adında geçer. Mazı kelimesi, Türk dilinin zenginliğini ve kültürel çeşitliliğini yansıtan bir terimdir. TDK tarafından belirlenen anlamıyla, Mazı kelimesi coğrafi bir birimi ifade eder. Mazı kelimesinin kökeni ve kullanımı hakkında daha fazla bilgiye TDK'nın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
İçindekiler
Mazı kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Türkçe bir kelime olarak kabul edilmektedir. Mazı kelimesi, "bir şeyin üzerine yazı yazmak veya çizim yapmak için kullanılan ince ve sert uçlu bir araç" anlamına gelir. Bu kelime genellikle kalemi veya kalem gibi araçları ifade etmek için kullanılır.
Mazı kelimesinin kökeni Arapçadır. Arapça "mazraa" kelimesinden Türkçeye geçmiştir. "Mazraa" kelimesi, "tarla, tarım arazisi" anlamına gelir. Türkçede ise zamanla bu kelime "çizgi, iz" anlamında kullanılmaya başlanmıştır.
Mazı kelimesi genellikle sanat, edebiyat ve resim gibi alanlarda kullanılır. Özellikle çizim yaparken veya yazı yazarken kullanılan ince ve sert uçlu araçları ifade etmek için kullanılır. Mazı kelimesi aynı zamanda bir şeyin üzerine iz veya çizgi çizmek anlamında da kullanılabilir.
1. Resim yaparken mazı kullanmak çok önemlidir.
2. Kalemi sert olan bir mazıyla yazdım.
3. Çizim yaparken mazıyı doğru şekilde tutmak önemlidir.
4. Mazı kullanarak güzel bir desen çizdim.
5. Mazı ile yazdığım yazıyı silmek için silgi kullandım.
Mazı kelimesinin eşanlamlıları arasında kalem, uç, yazı aracı gibi kelimeler bulunabilir.
Mazı kelimesinin zıt anlamlısı silgi olabilir. Mazı ile yapılan yazı veya çizimler silgi ile silebilir.
Mazı kelimesi Türkçede "ma-zı" şeklinde söylenir.
Mazı kelimesi cümle içinde şu şekillerde kullanılabilir:
1. Mazı ile güzel bir resim çizdi.
2. Mazıyı doğru tutarak yazı yazdı.
3. Mazı ile yapılan çizimleri beğendim.
4. Mazı kullanarak bir desen oluşturdu.
5. Mazıyı kullanarak yazı yazmayı öğrendi.
Mazı kelimesi ile ilgili bilinen bir atasözü veya deyim bulunmamaktadır.
Mazı kelimesi, edebiyat veya sanat kitaplarında çizim veya yazı araçlarıyla ilgili bölümlerde geçebilir. Özellikle resim veya yazı teknikleriyle ilgili kitaplarda mazı kelimesi kullanılabilir.
1. Mazı ile güzel bir portre çizdi.
2. Mazıyı doğru tutarak harika bir yazı yazdı.
3. Mazı kullanarak bir manzara resmi yaptı.
4. Mazı ile yapılan çizimleri sergiledi.
5. Mazıyı kullanarak bir desen oluşturdu.
Mazı kelimesi ile ilgili aklınıza takılan başka sorularınız varsa, lütfen bize sorun. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Mazı, yeşil yapraklı ve sık dallı bir ağaç türüdür.
Mazı ağacının odunu dayanıklı ve değerlidir.
Mazı meyveleri, genellikle reçel yapımında kullanılır.
Mazı, yüksek nemli bölgelerde de yetişebilen bir bitkidir.
Mazı ağacı, özellikle park ve bahçelerde süs amacıyla tercih edilir.
İçindekiler
Mazı ne demek TDK?
Mazı kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Türkçe bir kelime olarak kabul edilmektedir. Mazı kelimesi, "bir şeyin üzerine yazı yazmak veya çizim yapmak için kullanılan ince ve sert uçlu bir araç" anlamına gelir. Bu kelime genellikle kalemi veya kalem gibi araçları ifade etmek için kullanılır.
Mazı kelimesinin kökeni nedir?
Mazı kelimesinin kökeni Arapçadır. Arapça "mazraa" kelimesinden Türkçeye geçmiştir. "Mazraa" kelimesi, "tarla, tarım arazisi" anlamına gelir. Türkçede ise zamanla bu kelime "çizgi, iz" anlamında kullanılmaya başlanmıştır.
Mazı kelimesi hangi alanlarda kullanılır?
Mazı kelimesi genellikle sanat, edebiyat ve resim gibi alanlarda kullanılır. Özellikle çizim yaparken veya yazı yazarken kullanılan ince ve sert uçlu araçları ifade etmek için kullanılır. Mazı kelimesi aynı zamanda bir şeyin üzerine iz veya çizgi çizmek anlamında da kullanılabilir.
Mazı kelimesi ile ilgili örnek cümleler
1. Resim yaparken mazı kullanmak çok önemlidir.
2. Kalemi sert olan bir mazıyla yazdım.
3. Çizim yaparken mazıyı doğru şekilde tutmak önemlidir.
4. Mazı kullanarak güzel bir desen çizdim.
5. Mazı ile yazdığım yazıyı silmek için silgi kullandım.
Mazı kelimesinin eşanlamlıları nelerdir?
Mazı kelimesinin eşanlamlıları arasında kalem, uç, yazı aracı gibi kelimeler bulunabilir.
Mazı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
Mazı kelimesinin zıt anlamlısı silgi olabilir. Mazı ile yapılan yazı veya çizimler silgi ile silebilir.
Mazı kelimesi hangi dilde nasıl söylenir?
Mazı kelimesi Türkçede "ma-zı" şeklinde söylenir.
Mazı kelimesinin cümle içinde kullanımı nasıl olur?
Mazı kelimesi cümle içinde şu şekillerde kullanılabilir:
1. Mazı ile güzel bir resim çizdi.
2. Mazıyı doğru tutarak yazı yazdı.
3. Mazı ile yapılan çizimleri beğendim.
4. Mazı kullanarak bir desen oluşturdu.
5. Mazıyı kullanarak yazı yazmayı öğrendi.
Mazı kelimesi ile ilgili atasözü veya deyimler var mı?
Mazı kelimesi ile ilgili bilinen bir atasözü veya deyim bulunmamaktadır.
Mazı kelimesi hangi kitaplarda geçmektedir?
Mazı kelimesi, edebiyat veya sanat kitaplarında çizim veya yazı araçlarıyla ilgili bölümlerde geçebilir. Özellikle resim veya yazı teknikleriyle ilgili kitaplarda mazı kelimesi kullanılabilir.
Mazı kelimesinin anlamıyla ilgili örnekler
1. Mazı ile güzel bir portre çizdi.
2. Mazıyı doğru tutarak harika bir yazı yazdı.
3. Mazı kullanarak bir manzara resmi yaptı.
4. Mazı ile yapılan çizimleri sergiledi.
5. Mazıyı kullanarak bir desen oluşturdu.
Mazı kelimesi ile ilgili sorularınız mı var?
Mazı kelimesi ile ilgili aklınıza takılan başka sorularınız varsa, lütfen bize sorun. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Mazı Ne Demek Tdk?
| Mazı ne demek? |
| Mazı, bir bitki türünün adıdır. |
| Mazı, genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen bir ağaç türüdür. |
| Mazı ağacının meyveleri küçük ve kırmızı renklidir. |
| Mazı ağacı, süs bitkisi olarak da kullanılmaktadır. |
Mazı, yeşil yapraklı ve sık dallı bir ağaç türüdür.
Mazı ağacının odunu dayanıklı ve değerlidir.
Mazı meyveleri, genellikle reçel yapımında kullanılır.
Mazı, yüksek nemli bölgelerde de yetişebilen bir bitkidir.
Mazı ağacı, özellikle park ve bahçelerde süs amacıyla tercih edilir.