Modoratör
Efsanevi Üye
Masal girişi nasıl olur?
Masalların çoğu " bir varmış, bir yokmuş" ya da " evvel zaman içinde, kalbur saman içinde" gibi ifadelerle başlar. Bunlara tekerleme ya da döşeme denir.
Masal konusu ne olabilir?
a- Konu: Masallarda her insanı ilgilendiren evrensel değerler ve konular anlatılır. Özellikle çocuklara doğruluk, dürüstlük, iyilik, güzellik, ahlâklı olmak, erdemli olmak, yardımseverlik gibi duygular verilmek istenir. Ayrıca çevredeki kişilerin, olayların ve yöneticilerin eleştirileri de yapılır.
Masallar nasıl sınıflandırılır?
Masallar nasıl sınıflandırılır?
Pertev Naili Boratav'ın üslup, yapı ve konu bakımından yaptığı masal sınıflandırmasına göre Türk masalları şu beş gruba ayrılmıştır: Olağanüstü masallar, Hayvan masalları, Güldürücü masallar, yalanlamalar ve zincirleme masallar, fıkra ve latifeler.
Masallar hangi tekerlemelerle başlar?
Masallar hangi tekerlemelerle başlar?
Padişahın topları ateşe başladı.Topladım gülleleri cebime koydum darıdır diye. Tozu dumana kattım.Yakaladılar beni tımarhaneye attılar delidir diye. Babamdan haber geldi onun eski huyudur diye. Bereket inandılar beni saldılar.Neyse uzatmayalım masal hemen başlayalım.
Masallarda giriş Tekerlemelerine ne denir?
1 – Döşeme Bölümü Masalların baş kısmında yer alan, dinleyicinin ya da oyuncunun masal dinlemeye çağrıldığı bölümüdür. Bu bölüme masal başı ya da tekerleme bölümü de denilmektedir.
Ünlü masallar nelerdir?
Dünyanın En Çok Sevilen Masalları
- Heidi. Heidi masalının yazarı Johanna Spyri'dir.
- Çizmeli Kedi. Avrupa'nın en sevilen klasik masallar serisinden biridir.
- Hansel ve Gretel. Alman klasik masallarından biridir.
- Kibritçi Kız.
- Rapunzel.
- Pinokyo.
- Ali baba ve Kırk Haramiler.
- Çirkin Ördek Yavrusu.
Masal türleri kaça ayrılır?
Masal türleri kaça ayrılır?
Türler 4 ana başlık altında toplanabilir. Bunlar hayvan, asıl, fıkra ve zincirleme masallardır. Asıl masallar olağanüstü ve gerçek olmak üzere ikiye ayrılır.
Türk masal kahramanları kimlerdir?
Türk masal kahramanları kimlerdir?
Keloğlan.Nasrettin Hoca, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Sedef Bacı, Hamur Bebek, Tasa Kuşu, Küllü Fatma, Keloğlan, Tembel Mustafa, Tembel Kız… Türk masal kahramanlarının özellikleri; bu kahramanlar iyi, doğru, dürüst, ahlaklı, erdemli, yardımsever kahramanlardır…
Kahramanlarımız nelerdir?
8 Kurtuluş Savaşı Kahramanı ve İstiklal Hikâyesi
- Şahin Bey.
- Gördesli Makbule.
- Sütçü İmam.
- Satı Çırpan.
- Fevzi Çakmak.
- Nezahat Onbaşı
- Yörük Ali.
- Kara Fatma.