T
theking
Marmor Kek Tanımı İçin Malzemeler
200 gram tereyağı yumuşak
200 gram şeker
1 tutam tuz
3 adet yumurta
2 dl süt
3 yemek kaşığı süt (çikolata tozlu hamur için)
400 gram un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım paket vanilya şekeri
100 gram bitter çikolata tozu
Marmor Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur: tereyağını bir kaseye koyun, şeker ve tuzu karıştırın. Her seferinde bir yumurtayı çırpın, karışımın rengi daha açık olana kadar çırpmaya devam edin. Sütü ek edip karıştırın.
Un ve kabartma tozunu karıştırın, karışıma karıştırın.
Hamuru 2 modüle bölün, vanilya şekerini hamurun yarısına karıştırın.
Çikolata tozunu hamurun başka yarısına karıştırın. Hamuru dönüşümlü olarak kalıba dökün.
Pişirme: Evvelden 180 derece ısıtılmış fırının alt rafında yaklaşık 45 dk. Pişirin ve çıkarın, yavaşça soğutun, bir tel ızgara üzerine çevirin, soğumaya bırakın.
İsteye bağlı: üzerine bitter çikolata eritip kekin üzerine dökebilirsiniz yahut pudra şekeri serpebilirsiniz.
Ben üzerine süs olarak antep fıstığı serptim. Afiyet olsun….
Marmor Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram tereyağı yumuşak
200 gram şeker
1 tutam tuz
3 adet yumurta
2 dl süt
3 yemek kaşığı süt (çikolata tozlu hamur için)
400 gram un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım paket vanilya şekeri
100 gram bitter çikolata tozu
Marmor Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur: tereyağını bir kaseye koyun, şeker ve tuzu karıştırın. Her seferinde bir yumurtayı çırpın, karışımın rengi daha açık olana kadar çırpmaya devam edin. Sütü ek edip karıştırın.
Un ve kabartma tozunu karıştırın, karışıma karıştırın.
Hamuru 2 modüle bölün, vanilya şekerini hamurun yarısına karıştırın.
Çikolata tozunu hamurun başka yarısına karıştırın. Hamuru dönüşümlü olarak kalıba dökün.
Pişirme: Evvelden 180 derece ısıtılmış fırının alt rafında yaklaşık 45 dk. Pişirin ve çıkarın, yavaşça soğutun, bir tel ızgara üzerine çevirin, soğumaya bırakın.
İsteye bağlı: üzerine bitter çikolata eritip kekin üzerine dökebilirsiniz yahut pudra şekeri serpebilirsiniz.
Ben üzerine süs olarak antep fıstığı serptim. Afiyet olsun….
Marmor Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı