- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Market maker Bitcoin kimdir?
İlgili kriptoparanın o anki en düşük satış fiyatından daha düşük bir fiyattan verilen alış emri, veya tam tersi şekilde en yüksek alış fiyatından daha yüksek bir fiyattan verilen satış emirlerine Piyasa Yapıcı (Market Maker) denir.
AMM Teknolojisi Nedir?
Otomatik Piyasa Yapıcı modeli likidite havuzları oluşturarak akıllı kontratlar aracılığı ile işlemlerin emir defterleri olmadan gerçekleşmesini sağlıyor. Bu sayede AMM'ler geleneksel piyasaya yapıcı kişi, kurum ve kuruluşlara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.
DEX AMM nedir?
Genellikle otonom alım satım platformları ve merkeziyetsiz kripto para borsalarında (DEX) kullanılan AMM, alıcı ve satıcılar arasındaki eşleşmenin belli bir merkez ya da otorite tarafından kontrol edilmesi ihtiyacını ortadan kaldırır.
AMM nasıl kullanılır?
Bir AMM, alım satım çiftleri olması bakımından bir emir defteri borsasına benzer şekilde çalışır – örneğin, ETH/DAI. Fakat alım satım yapabilmeniz için bir karşı tarafa (alım satım yapan başka bir kişi) ihtiyacınız olmaz. Bunun yerine, sizin için piyasayı "yapan" bir akıllı kontratla etkileşim kurarsınız.
Otomatik LP nedir?
Akıllı sözleşmeye token sağlayan kullanıcılara da likidite sağlayıcısı (LP) denir. DeFi likidite havuzları, merkeziyetsiz borsalarda likidite sorununu çözmek için yenilikçi ve otomatik bir yol olarak ortaya çıktı.
AMM nedir Binance?
Otomatik piyasa yapıcı (AMM), varlıkları fiyatlandırmak için matematiksel bir formül kullanan merkeziyetsiz bir borsa (DeFi) türüdür. Geleneksel borsalar gibi emir defteri kullanmak yerine, varlıkları fiyatlandırmak için bir fiyatlandırma algoritmasından faydalanır. Bu formül, her protokol için farklılık gösterebilir.
Market maker Bot nedir?
Otomatik piyasa yapıcıyı, size her zaman iki varlık arasında bir fiyat sunmaya hazır bir robot olarak düşünebilirsiniz. Uniswap gibi bazıları basit bir formül kullanırken, Curve ve Balancer gibi diğerleri ise daha karmaşık formüller kullanır.