Son Konular

Marka portfoyu ne demek?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Marka portföyü ne demek?

Marka portföyü, başka firmalarla ortak olarak geliştirilen markaları da içeren tüm markaları ve alt markaları içerir. Portföye bir veya daha fazla markanın eklenip eklenmemesi yani marka genişlemesi kararı günümüz pazarlama dünyasında en önemli ve zor kararlardan birisidir.

Ürün adı yerine geçen markalara ne denir?

Ürün adı yerine geçen markalara ne denir?
Jenerik markalar (veya Ürün adı olmuş markalar) bir ticari markanın adının bir süre sonra ürünün adının yerine geçmesi durumudur.

Marka mimarisi ne demek?

Marka mimarisi ne demek?
Marka mimarisi, faaliyet alanınız her ne olursa olsun, işletmenizin sunduğu ürün / hizmet markası / markalar ailesinin isimlerinin ve bu marka isimlerinin birbiriyle olan hiyerarşik ve etkileşimli ilişkilerini düzenleyen sistem olarak tanımlanabilir.

Brand house ne demek?

Brand House markaya dair alınacak tüm kararların uyumlu hale getirilmesini amaçlar. Adeta markanın kullanım klavuzudur. İletişim stratejileri, satış dağıtım kanalları, ürün gamı ve sunduğu özellikler, reklam kampanyaları gibi markaya dair en temel faktörleri hizalar.

Ürün adı nasıl olmalı?

Ürün adı nasıl olmalı?
E-ticarette Ürün Açıklamaları ve Ürün İsimleri Nasıl Olmalı?
- Her ürün için mutlaka açıklama girin.
- Ürün açıklamaları ürün fotoğrafları kadar önemli.
- Ürün ismi.
- Güzel Türkçe ile yazılmış içerikler bir adım öne çıkıyor.
- Öne çıkan özellikleri ekleyin.
- Ürüne dair olmazsa olmaz bilgiler.

Marka mimarisi hedefleri nelerdir?

Marka mimarisi hedefleri nelerdir?
Marka mimarisi oluşturmadaki hedefler hem şirket içindeki düzenin sağlanması hem de müşterilere güven verici bir marka kimliği yaratmaktır. Marka mimarisi ile bir şirket, marka ve alt markalarıyla arasındaki ilişkiyi en karlı biçime kurmuş olur.

Marka olmak ne anlama gelir?

Marka olmak; İşletme (Yönetim, Organizasyon, Sistem), Üretim (mal / hizmet), Pazarlama, Satış, Dağıtım, Servis ve Tanıtım (Reklâm, Görsel Kimlik, Halkla İlişkiler) konularında, bir ticari organizasyonun bir bütün olarak başarılı (tamamen verimli) olması demektir.

Masterbrand nedir?

Masterbrand nedir?
Master Brand as Driver: Bir ana marka ve bir alt marka var gibi görünse de burada ana marka abiliğini hep hissettirir. Örneğin HP Deskjet veya Dell Dimension markalarında ana marka olmadan diğeri neredeyse bir hiçtir.

Marka portföyü, bir şirketin sahip olduğu tüm markaları ve bu markaların alt kategorilerini ifade eder. Bu portföyde kendi öz markalarının yanı sıra başka şirketlerle işbirliği yaparak geliştirilen markalar da yer alabilir. Marka portföyü oluştururken hangi markaların eklenip hangilerinin eklenmeyeceği gibi marka genişlemesi konuları büyük önem taşır ve karmaşık bir karar sürecini gerektirir.

Ürün adı yerine geçen markalara "jenerik markalar" veya "ürün adı olmuş markalar" denir. Bu durum, bir ticari markanın zamanla o kadar yaygın hale gelmesi sonucu ki tüketiciler ürünün adı yerine direkt olarak o markayı kullanırlar.

Marka mimarisi, işletmenin sunduğu ürün veya hizmet markaları ailesinin isimlerinin ve bu markalar arasındaki hiyerarşik ilişkilerin düzenlendiği bir sistemdir. Marka mimarisi, her markanın kendi kimliğini korurken aynı zamanda marka ailesinin tutarlılığını sağlar ve müşterilere güven verici bir marka kimliği sunar.

Brand House ise bir markanın tüm kararlarının uyumlu hale getirilmesini amaçlayan bir kavramdır. Markanın iletişim stratejileri, satış ve dağıtım kanalları, ürün gamı ve diğer önemli unsurlarını belirleyerek markanın tutarlılığını sağlar.

Ürün adının seçimi önemlidir ve e-ticarette başarılı olmak için doğru stratejiler kullanılmalıdır. Her ürün için açıklama girilmesi, ürün isminin dikkat çekici ve anlaşılır olması, öne çıkan özelliklerin vurgulanması gibi faktörlere dikkat edilmelidir.

Marka mimarisi oluşturmanın hedeflerinden biri şirket içindeki düzeni sağlamakken diğeri müşterilere güven verici bir marka kimliği sunmaktır. Bu sayede şirket, marka ve alt markaları arasındaki ilişkiyi en karlı şekilde kurmuş olur.

Marka olmak, bir ticari organizasyonun yönetim, üretim, pazarlama, satış, dağıtım, servis ve tanıtım konularında bir bütün olarak başarılı ve verimli olması anlamına gelir. Marka olmak, tüketicilerin zihninde olumlu bir izlenim yaratmayı ve tercih edilirliklerini artırmayı hedefler.

Masterbrand ise ana marka olarak ifade edilen ve diğer markaları destekleyen, yönlendiren bir marka türüdür. Örneğin HP Deskjet veya Dell Dimension gibi markalarda ana marka, tüketicilerin marka algısını şekillendirerek diğer markalara destek olur.

Zeki insanlar ne kadar uyur?

Gecmisi dusunmeyi nasil birakabilirim?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt