Modoratör
Efsanevi Üye
Malzeme ihtiyaç planlama sistemi nedir?
Malzeme ihtiyaç planlaması (MRP), işletmeler için üretkenliği artırmak için tasarlanmış, bilgisayar tabanlı bir envanter yönetim sistemidir. Şirketler, hammadde miktarlarını tahmin etmek ve teslimatlarını programlamak için malzeme ihtiyaç planlama sistemlerini kullanır.
Bir ana üretim programı üzerinde neler bulunur?
Bir Ana Üretim Planı üzerinde; dönemler, talep tahminleri, siparişler, planlanan stok, satılabilir stok ve MPS miktarı yer alır.
Bütünleşik planlama Nedir?
Bütünleşik planlama Nedir?
Bütünleşik üretim planlama; talep tahminleri, iş gücü ve stok seviyeleri, üretim kapasiteleri ve hızları, malzeme temin edilebilirliği ile üretim standartları gibi kontrol edilebilir değişkenlerden faydalanarak, kaynakların optimum şekilde bir araya getirilmesi ile üretim maliyetlerini minimize eden üretim …
Malzeme planlama ne iş yapar?
Malzeme planlama ne iş yapar?
Malzeme planlama mühendisi, ürünlerin oluşumu için gerekli olan materyallerin istenilen zamanda hazırlanmasını sağlayan kişidir. Stok ve tedarik gibi süreçlerin yönetilmesiyle de ilgilenen malzeme planlama mühendisleri, genellikle özel kurumlar tarafından istihdam edilir.
Ana üretim nedir?
Nihai ürünlerin üretimi için yapılan programdır. Ana üretim programı, bütünleşik üretim planını detaylandırarak üretilecek ürün kalemlerine çevirir. Ana üretim programı, malzeme gereksinim planlamasının girdisi olan bilgileri sağlar.
Ana üretim Çizelgeleme ne demek?
Ana üretim çizelgeleme müşteri siparişlerini ve diğer talepleri zamanında karşılamak için, fabrikanın üretimle ilgili verilerini, kapasite kısıtlarını ve maliyet unsurlarını göz önüne alarak bir plan oluşturma işlemidir.
Bütünleşik üretim Nedir?
Bütünleşik üretim Nedir?
Bilgisayarla Bütünleşik Üretim (CİM), tüm imalat işlevlerinin bilgisayar aracılığı ile bütünleştirilmesidir. Bilgisayarla Bütünleşik Üretimin en önemli kavramı veri tabanıdır. Firma için ilişkisel, sürekli ve anında güncellenebilen hızlı bir veri tabanı bilgisayarla bütünleşik üretime geçişte en önemli koşuldur.